Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



Протягом 5 - 29 травня

    Відбувся Фестиваль науки, в межах якого викладачами та аспірантами кафедри державного управління і місцевого самоврядування було проведено низку заходів.













29 травня 2015 р.

    Відбулось виїзне засідання кафедри державного управління і місцевого самоврядування, на якому викладачами та аспірантами було відведено підсумок Фестивалю науки.













28 травня 2015 р.

    Відбувся розгляд дисертаційного дослідження К.Х. Герасимюка на тему: "Оптимізація територіальної основи публічної влади в Україні" (Науковий керівник С.Є. Саханєнко). Присутні викладачі та аспіранти кафедри, активно брали участь у обговоренні дискусійних питань, обговорили та надали пропозиції щодо дисертаційного дослідження здобувача К.Х. Герасимюка.













26 травня 2015 р.

    Відбулося засідання дебат-клубу на тему: «Люструвати неможливо залишити» (де поставити кому?). Захід проводили науковці кафедри державного управління і місцевого самоврядування: Приходченко Л.Л., д.держ.упр., професор, завідувач кафедри, Саханєнко С.Є., д.держ.упр., професор, Піроженко Н.В., к.держ.упр., доцент, доцент кафедри. Учасниками дебатів стали слухачі денної форми навчання факультету державного управління. У процесі дебатів порушувалося важливе питання політичних реалій сьогодення українського соціуму – реалізація Закону України від 16 вересня 2014 р. № 16 вересня 2014 року № 1682-VII «Про очищення влади». Активна громадянська позиція та небайдужість учасників заходу сприяли динамічній та конструктивній атмосфері діалогу, а процесі якого викристалізовувалися конструктивні та дієві пропозиції щодо вирішення гострих соціально-політичних питань сучасності.




22 травня 2015 р.

   Відбулася VІ Міжнародна Інтернет-конференція для аспірантів і докторантів «Державне управління в Україні: проблеми державотворення, виклики та перспективи». У конференції взяли участь представники ОРІДУ НАДУ при Президентові України: професорсько-викладацький склад кафедри державного управління і місцевого самоврядування, аспіранти, здобувачі, слухачі факультету державного управління. У процесі роботи учасники Конференції розглянули актуальні питання у сфері державного управління України, висловили свої погляди на шляхи вирішення проблем сучасного державотворення, пропонували дієві та конструктивні управлінські сценарії. Практичним результатом VІ Міжнародної Інтернет-конференції стали прийняті за підсумками обговорення рекомендації та систематизовані пропозиції молодих науковців щодо подальшого вдосконалення та розвитку системи публічного управління в державі.




21 травня 2015 р.

   Професором кафедри державного управління і місцевого самоврядування, д.держ.упр. С.Є. Саханєнко, серед слухачів факультету державного управління та студентів факультету менеджменту, було проведено краєзнавчий квест на тему «Скільки років Одесі?». (Квест від англ. quest – «інтелектуальна гра»). Допомогу учасникам заходу у вирішенні його основної проблеми – встановлення точної дати заснування міста Одеси – надавали доктор історичних наук, професор кафедри історії України ОНУ ім. І.І.Мечникова Т.Г.Гончарук та професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування Саханєнко С.Є. У дистанційному режимі свою позицію щодо теми заходу виказав відомий одеський краєзнавець О.Й.Губарь. Краєзнавчий квест викликав велику зацікавленість його учасників. Наприкінці заходу його учасники отримали диск із записом фільму «Південна столиця» (реж. В.Крук) та диск групи «Одеський дворик» із записом відомих пісень про Одесу та одеситів.




20 травня 2015 р.

    Професором кафедри Ю.Б. Молодожен та аспірантом О. Гуненковою у Таїрівській селищної ради був проведений державно – управлінський консалтинг для працівників апарату виконкому, керівників комунальних закладів та установ Таїрівської селищної ради.




15 травня 2015 р.

    Викладачі та аспіранти кафедри взяли участь у методологічному семінарі на тему: «Поняття "деволюція" в теорії державного управління», який відбувся з ініціативи професора кафедри С.Є. Саханєнка та аспіранта Чабанової К.І. Присутні на семінарі викладачі та аспіранти кафедри, активно брали участь у обговоренні дискусійних питань та визначенні шляхів розв’язання проблем зазначеної тематики, обговорили та надали пропозиції щодо дисертаційного дослідження аспіранта Чабанової К.І.






15 травня 2015 р.

    доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування, голова Всеукраїнської Асоціації сприяння самоорганізації населення Андрій Крупник провів відкритий урок-диспут «Служіння народу» за участі школярів старших класів Комінтернівського району Одеської області: учнів 9-10 класів Фонтанської середньої школи, а також старшокласників з Крижанівської та інших шкіл району.
Учасникам дискусії були продемонстровані методичні напрацювання Асоціації щодо участі громадськості в управлінні місцевими справами.
Вони були запрошені на навчання до ОРІДУ, на факультет менеджменту.
Захід відбувся за організаційної підтримки Комінтернівської районної державної адміністрації.






14 травня 2015 р.

    З метою популяризації науки державного управління в Південноукраїнському національному педагогічному університеті ім. К.Д.Ушинського відбулася відкрита лекція професора кафедри державного управління і місцевого самоврядування С.Є. Саханєнка на тему "Децентралізація в Україні: від мрії до реальності". Відкрита лекція була проведена на базі кафедри управління освітніми закладами та державної служби для слухачів магістерської програми "Управління освітніми закладами".






13 травня 2015 р.,

    Професори кафедри Ю.Б. Молодожен та С.Є. Саханєнко, доцент С.Г. Давтян стали співорганізаторами та взяли участь у Форумі інститутів громадянського суспільства щодо проведення панельної дискусії «Децентралізація влади в Україні: відповідальність і права територіальних громад». У процесі роботи Форуму було розглянуто основні підходи щодо формування спроможних громад та перспективи процесу їх об’єднання. Участь у панельній дискусії також взяли: Муратов О.М., директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Одеської обласної державної адміністрації, представники Українського інституту міжнародної політики (м. Київ), члени громадських рад при райдержадміністраціях Березівського, Біляївського, Білгород-Дністровського, Великомихайлівського, Іванівського, Комінтернівського, Овідіопольського та Роздільнянського районів Одеської області.






13 травня 2015 р.

    Доцент кафедри С.Г. Давтян провів роботу «круглого столу» на тему: «Реформування публічної влади в Україні: що отримає місцеве самоврядування». У проведенні круглого столу взяли участь: професор кафедри С.Є. Саханєнко, начальник управління ПКК С.О. Липовська, керівник ГО «Комітет виборців України» Одеського відділення А. Бойко, директор комунального підприємства «Обласний інформаційно-аналітичний центр» А.М. Тиндюк, аспіранти, слухачі ОРІДУ НАДУ при Президентові та члени Громадського руху «Місто майбутнього».






12 травня 2015 р.

    На базі Центру надання адміністративних послуг міста Одеси (вул. Преображенська, 21), відбувся семінар-тренінг для членів комітетів конкурсних торгів «Новели законодавства з питань державних закупівель», який було проведено доцентом кафедри державного управління і місцевого самоврядування Піроженко Н.В. та головним спеціалістом-юрисконсультом Інституту Толпиго О.Ф. У семінарі взяли участь представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування (Департамент надання адміністративних послуг Одеської міської ради, Комінтернівська районна рада, Авангардівська селищна рада, КП «Одесконцертсервіс», КП електричних мереж зовнішнього освітлення «Одесміськсвітло», Одеське обласне комунальне підприємство «Острівне» та ін.)






7 травня 2015 р.

    завідувач кафедри, професор Л.Л. Приходченко та старший викладач Г.О. Панченко провели майстер-клас клас для слухачів факультету державного управління «Наукові дослідження, написання тез, підготовка презентацій», метою проведення якого було ознайомити присутніх із алгоритмом написання тез доповідей та їх апробації на науково – комунікативних заходах. Учасниками майстер-класу стали слухачі факультету державного управління, методисти кафедр та аспіранти ОРІДУ НАДУ при Президентові України. Захід відкрив заступник директора з наукової роботи Попов С.А., акцентувавши увагу присутніх на важливості порушеної теми та побажавши цікавих та корисних практичних здобутків в окресленій сфері. Л.Л. Приходченко змотивувала учасників заходу на конструктивний та предметний діалог.