Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


В рамках проведеної в інституті 08 жовтня 2021 року всеукраїнської науково-практичної конференції «Публічне управління: традиції, інновації, глобальні тренди» за міжнародною участю у он-лайн форматі за участю викладачів та науковців факультету міжнародних відносин Економічний університету в Братиславі (Словаччина), на панельній дискусії свої доповіді представили: Приходченко Л.Л., завідувачка кафедри публічного управління та регіоналістики «Реінжиніринг як невід’ємна складова цифрової трансформації в діяльності органів публічної влади» та Крупник А.С., доцент кафедри публічного управління та регіоналістики «Взаємодія влади і громадськості – фундамент державотворення».

Затим представниками кафедри було організовано роботу дискусійного майданчика № 1 «Механізми регіонального управління в умовах реформ. Реформування системи професійного навчання публічних службовців. Цифрові трансформації» (модератори – д.держ.упр., професор Приходченко Л.Л., к.держ.упр., доцент Давтян С.Г., к.ф-м.н., доцент Пігарєв Ю.Б.).

Для участі в роботі дискусійного майданчика, проведеного після панельної дискусії з 14.00 до 16 години, подали тези доповідей та зареєструвалось 63 особи – відомі вчені галузі публічне управління та адміністрування, науково-педагогічні працівники вищих закладів освіти, стейкхолдери, аспіранти, слухачі, а в режимі он – лайн взяло участь 37 осіб.

Відкрилась робота майданчика з вітання учасників заходу завідувачкою кафедрою публічного управління та регіоналістики інституту, доктора наук з державного управління, професорки Л.Л. Приходченко. Далі робота дискусійного майданчика продовжилась з обговорення доповіді Бурлаченко Т.В. - начальника управління з питань персоналу апарату Одеської обласної державної адміністрації щодо сучасних процесів реформування системи професійного навчання публічних службовців. Дуже змістовними та корисними для розуміння окремих положень тез доповіді Тетяни Володимирівни були виступи директорів регіональних Цетрів підвищення кваліфікації кадрів Миколаївської – Дибченка Д.М. та Херсонської – Білорусова С.Г. областей. Логічним продовженням роботи було обговорення питання регіонально-економічного розвитку: пріоритетів фахової підготовки публічних службовців Херсонської області, з яким виступив директор Херсонського ЦПКК, кандидат технічних наук, доцент, магістр державного управління Білорусов С.Г.

Проведення роботи в он – лайн форматі дозволило презентувати доповідь «Держава та бізнес: формування соціальної відповідальності в Україні» аспірантці кафедри публічного управління та регіоналістики, начальнику управління з майнових відносин Одеської обласної ради Соколік Ларисі Олексіївні.

Директор комунальної установи «Шабівський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Білгород – Дністровського району Сушицька Ольга Володимирівна акцентувала увагу учасників заходу на ролі та існуючих проблемах в реалізації прав громадськості у підвищенні ефективності формування та реалізації стратегії розвитку освіти у громадах.

Доцент кафедри публічного управління та регіоналістики ОРІДУ НАДУ при Президентові України, к.держ.упр., доцент Панченко Ганна Олександрівна ознайомила зі своїм баченням особливостей процесу впровадження управлінських інновацій у сучасну систему регіонального управління в Україні. Виступ Ганни Олександрівни супроводжувався змістовною презентацією, зробленою в оболонці програми «Power Point».

Дуже змістовною, цікавою була і презентація доповіді «Цифрові трансформації в публічному управлінні», яку підготував доцент кафедри публічного управління та регіоналістики ОРІДУ НАДУ при Президентові України, к.ф-м.н., доцент Пігарєв Юрій Борисович.

Аспірантка кафедри публічного управління та регіоналістики ОРІДУ НАДУ при Президентові України Ковтун Юлія Євгеніївна виступила з тезами доповіді про адміністративний договір, як форму взаємин між місцевими органами публічної влади.

Дуже логічним за підсумками роботи майданчика був виступ наприкінці роботи дискусійного майданчика засновника (2001 рік) науково-освітньої та дослідницької школи наукових засад публічного управління в умовах суспільних трансформацій, д.держ.упр., професора, заслуженого працівника освіти України Надолішнього Петра Івановича. В своєму виступі Петро Іванович зупинився на актуальних питаннях сучасного стану політичної ситуації в державі, сучасних проблемах публічного управління та адміністрування, побажав всім учасникам дискусійного майданчика міцного здоров’я, подальших здобутків в наукових дослідженнях.

Фотогалерея