Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


23 липня 2021 р. професор кафедри публічного управління та регіоналістики, д.держ.упр., професор Саханєнко С.Є., доцент кафедри, к.держ.упр., доцент Піроженко Н.В. взяли участь у проведенні семінару-тренінгу для представників ГО та ЗМІ «Громадський контроль над публічними закупівлями», який було проведено у межах проєкту «Громадянська освіта у сфері публічних закупівель – Civic Education in Public Procurement (CEPP)», що реалізується за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні (Supported by the Public Affairs Section of the U.S. Embassy to Ukraine) Асоціацією дослідників державного управління.

Метою семінару-тренінгу було формування в учасників навчання цілісної системи знань про здійснення процедури публічних закупівель, опанування теоретичними та практичними навичками здійснення контролю над публічними закупівлями, зокрема - в системі електронних закупівель PROZORRO.

Учасниками семінару стали 15 представників ГО та ЗМІ м. Одеси та області. В рамках семінару було проведено:

Тематичний воркшоп: Державна політика у сфері публічних закупівель.
Правовий екскурс. Основні засади здійснення публічних закупівель в Україні.
Правовий інструктаж. Суб'єкти організації та проведення публічних закупівель. Контроль та відповідальність у сфері публічних закупівель
Тренінг. Процедури проведення публічних закупівель.
Практикум. Договір про закупівлю.
Комп’ютер-тренінг PROZORRO.

По завершенню семінару у форматі круглого столу учасниками разом із тренером-модератором Н.В. Піроженко було здійснено аналіз практичного досвіду громадського контролю у сфері публічних закупівель та презентовано подальші заходи в м. Одесі та області за проєктом.