Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


З 23 по 25 червня 2021 року доцент кафедри публічного управління та регіоналістики, к.політ.н., доцент Крупник А.С. долучився до візиту в Одесу 30 керівників органів самоорганізації населення міста Києва і працівників департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації для вивчення досвіду виконання повноважень ОСНів у місті Одесі, яка вже багато років вважається "законодавцем мод" у сфері самоорганізації. Цей навчальний візит було організовано і профінансовано в межах Програми сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2020 – 2022 роки».

24 червня в Одеській міській раді відбулась зустріч та обмін досвідом представників ОСНів Києва і Одеси. На цій зустрічі виступив А.С. Крупник, який чимало років очолював Всеукраїнську асоціацію сприяння самоорганізації населення і закладав методичні основи новітнього руху самоорганізації в Україні.

Він звернув увагу учасників зустрічі на "три кити" системи самоорганізації: (1) наявність положення про систему самоорганізації у громаді, (2) програму сприяння розвитку самоорганізації населення та (3) міську асоціацію самоорганізації, яка має представляти інтереси ОСНів та ініціативних груп щодо їхнього створення у міській раді. А.С. Крупник зупинився на вимогах до системи комунікацій у сфері діяльності ОСНів, типовому регламенті їхньої діяльності, навчанні та завданнях спеціалізованого підрозділу у складі виконавчих органів місцевої ради. На завершення він представив низку методичних матеріалів, які базуються на величезному досвіді діяльності ОСНів багатьох громад України.

Фотогалерея