Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


2 квітня 2020 року викладачі кафедри долучилися до онлайн презентації та експертного обговорення результатів щорічного аналітичного дослідження «Зовнішня політика України: від результатів 2020 року до Стратегії 2021 року».

Результати дослідження презентувала Ганна Шелест, директорка безпекових програм Ради зовнішньої політики «Українська призма».

Було відзначено, що попри пандемічні обмеження та значну турбулентність 2020 року, Україні вдалося втримати позитивний темп у реалізації зовнішньополітичних цілей, адаптуватися до нових умов ведення зовнішньої політики та навіть підвищити загальну оцінку її реалізації. За результатами аналізу 51 напряму (географічного та функціонального) відповідно до п’яти індикаторів (політичний інтерес, інституційна співпраця, стратегічне бачення, діяльність та результати) загальна оцінка зовнішньої політики у 2020 році покращилась і була визначена як «В-».

Слід відзначити, що спікерами заходу були: Дмитро Кулеба, Міністр закордонних справ України; Єлизавета Ясько, Голова підкомітету з питань міжпарламентського співробітництва, двосторонніх та багатосторонніх відносин Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва; Вадим Пристайко, Надзвичайний та Повноважний Посол України у Великій Британії (TBC); Любов Непоп, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Угорщині (TBC); Андрій Сибіга, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Турецькій Республіці; Любов Абравітова, Надзвичайний та Повноважний Посол України в ПАР; Євген Перебийніс, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Чехії; Ярослав Мельник, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Італії.

Організаторами цієї дискусії виступили Рада зовнішньої політики «Українська призма» та Представництво Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні.

Фотогалерея