Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


В січні поточного року доцент кафедри В. Комаровський продовжив участь у циклі тренінгів, що організовані компанією «Clarivate, Web of Science). Як відомо, важливим етапом наукової діяльності є оприлюднення отриманих даних. даних. З появою електронних видань, відкритого доступу до наукометричних баз , в багатьох країнах формалізуються вимоги до видань в яких мають бути оприлюднені результати проведених досліджень. Семінари що проводяться Clarivate покликані сприяти кращому представленні науковій спільності здобутків науковців.

8 січня 2021 р. це був семінар «Ресурси Clarivate для наукової діяльності». На семінарі було розглянуті такі питання як:
Можливості платформи Web of Science
Пошук базовий та розширений
Аналіз наукової літератури
Виявлення найвпливовіших публікацій, установ, науковців та видань
Робота з референс-менеджером EndNote
Аналіз здобутків науковця в Web of Science Core
Collection та авторському профілі Publons

14 січня 2021 р. це був семінар «Essential Science Indicators». На семінарі було представлена вебінар-демонстрація можливостей аналітичного інструменту Essential Science Indicators, в якому представлені високоцитовані роботи з більш ніж 12 тисяч видань, які відносяться до 22 категорій що протягом останніх 10 років потрапляють до 1% цитувань. Застосування представленого аналітичного інструменту дозволяє проводити аналіз високоцитованих авторів, установ, країн, журналів.

14 січня 2021 р. також було прийнято участь у семінарі «Хижацькі видання: розпізнати і не припуститися помилки». На семінарі було детально розглянуто такі питання, як:
Основні типи хижацьких видань,
На що варто звернути увагу при доборі видання,
Як перевірити індексацію видання у Web of Science Core Collection

За результатами участі у циклі перерахованих семінарів було отримано відповідні сертифікати.