Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


19 грудня 2020 року відбувся візит представників інституту до Михайлівської школи-інтернату Саратського району Одеської області. Начальник відділу комунікацій Тетяна Фольгіна передала вітання та найкращі побажання з нагоди новорічно-різдвяних свят від директора Миколи Іжі та колективу інституту.

Традиційно, до організації благодійного заходу доєднався колектив інституту, студентське самоврядування, випускники та низка організацій-партнерів: Басейнове управління водних ресурсів річок Причорномор'я та нижнього Дунаю, ТОВ «Ширяєво хліб», Книгарня-Кав’ярня та телеканал «Академія».

Від звичного формату заходу з концертною програмою, майстер класами та, головне, живого спілкування представників обох закладів освіти, через пандемію змушені були відмовитись. Проте незмінним залишилось бажання допомогти вихованцям школи-інтернату. Саме прагнення створити для дітей щось особливе, щось – що нагадуватиме їм про нас коли вони будуть малювати, грати в настільні ігри, читати книжки, спілкуватись, мріяти та будувати плани на життя і наштовхнуло нас на ідею облаштування творчого простору.

Так, за один місяць проведення благодійної акції, що стартувала 20 листопада в соціальних мережах інституту і студентського самоврядування, вдалось зібрати необхідну суму для придбання крісел-мішків та пуфів, що є безпечним для дітей, столиків, книжкових полиць і коврового покриття. А наші партнери з Книгарні-Кав’ярні та особисто пані Галина Дольник подбали про наповнення цього творчого простору якісними та цікавими дитячими книжками, директорка ТОВ «Ширяєво Хліб» Оксана Годун передала дітям солодкі подарунки.

Символічно, що саме в День Святого Миколая ми створили маленьке диво для дітей.

Фотогалерея