Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


4 березня 2020 року в Одеському національному морському університеті відбулося театралізоване свято «Думи мої, думи мої», присвячене Дню народження Тараса Шевченка. Слухачі факультету по роботі з іноземними студентами презентували справжній калейдоскоп пісень та віршів на слова Кобзаря, а також представили гостям свята ретроспективу фільмів про великого українського поета. На завершення урочистого заходу студенти продекламували легендарний шевченківський «Заповіт» турецькою, арабською, англійською і, звичайно ж, українською мовами.

У святкуванні на запрошення організаторів взяли участь представники Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України – кандидат фіологічних наук, доцент кафедри української та іноземних мов Анастасія Ковалевська і студенти І курсу факультету менеджменту та бізнес-технологій, а також Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова – доктор філологічних наук, професор кафедри української мови Світлана Форманова та іноземні студенти вишу.

Справжнім подарунком для усіх присутніх стала художня декламація оповідання про Кобзаря Заслуженим журналістом України, членом Національних Спілок письменників України та Болгарії Іваном Нєновим і виконання студентами-іноземцями ОНМУ пісні турецькою мовою та їхнє дружне «Слава Україні!», яке стало чудовим фіналом концерту.