Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


05 та 12 березня 2020 року в інституті відповідно до плану внутрішнього навчання персоналу проходив навчально-методичний семінар з обговорення та аналізу дотримання акредитаційних вимог за участю спікера – першого заступника директора Попова Миколи Петровича, членів проектних груп, завідувачів кафедр та відповідальних керівників структурних підрозділів інституту.

Коло питань було широким – від проектування та цілей освітньої програми до професійної кваліфікації викладачів, задіяних у реалізації освітньої програми. На часі також аналіз дотичності тем наукових досліджень аспірантів напрямам досліджень наукових керівників тощо.

Завідувачем кафедри української та іноземних мов Колісніченко Н.М. було презентовано досвід іноземних університетів підготовки дипломних (магістерських) робіт з огляду на використання деяких положень у практиці реалізації вітчизняних освітніх програм.

Попов М.П. наголосив, що під час підготовки до акредитації на всіх її етапах необхідно активно залучати здобувачів вищої освіти та стейкхолдерів. Йшлося також про те, що навчальні програми мають бути реальними, відповідати вимогам сучасного ринку праці тощо.

Нові підходи до акредитації освітніх програм спричинили жваве обговорення і дискусію. Зокрема, учасників семінару цікавили такі питання, як заповнення звіту самооцінювання та форма підтверджуючих документів, модернізація освітніх програм, неформальна освіта, чи існують єдині вимоги до силабуса тощо.

Насамкінець свого виступу Микола Петрович підкреслив необхідність проведення подібних семінарів відповідно до Плану заходів щодо дотримання критеріїв оцінювання якості освітніх програм в інституті та подякував учасникам за небайдужість і готовність до якісних змін.

Фотогалерея