Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Представники інституту приєдналися до урочистостей з нагоди 101-ї річниці проголошення Латвійської Республіки


23 жовтня на запрошення Почесного консула Латвійської Республіки в Одесі та Одеській області пана Олега Веретеннікова, представники відділу міжнародного співробітництва взяли участь в урочистостях з нагоди 101-ї річниці проголошення Латвійської Республіки.

Захід розпочався з вітальних промов Надзвичайного та Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні пана Юріса Пойканса, а також урочистого відкриття барельєфа видатного латиського поета Андрейса Пумпурса за адресою Італійський бульвар, 3. Також до заходу долучилися латиські та українські військові: українську сторону очолив командувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Ігор Воронченко, з боку Латвії - начальник штабу ВМС Латвійської Республіки капітан 1 рангу Каспарс Зелчс. Гостями заходу також були представники органів публічної влади Півдня України, іноземних дипломатичних місій, ЗВО, духовенства, ЗМІ.

Після офіційного відкриття скульптури в запрошених гостей була можливість дізнатися більше інформації про життєвий шлях латиського поета на літературному вечорі, що відбувався в Одеському державному літературному музеї. На початку заходу в музеї, представники органів публічної влади Одеського регіону привітали латвійських дипломатів з національним святом.

Представники інституту від імені директора закладу Миколи Іжі привітали пана Олега Веретеннікова та пана Юріса Пойканса з державним святом, обговорили можливі напрями співпраці та запросили дипломата відвідати інститут з робочим візитом.

Фотогалерея