Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Сесія стратегічного планування Національної ради дітей і молоді при Уповноваженому Президента України з прав дитини


3-4 жовтня 2019 року студент 1 курсу факультету публічного управління та адміністрування Дмитро Чуприна, як член Національної ради дітей і молоді, взяв участь у сесії стратегічного планування теми інклюзивної освіти з Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою та міністеркою освіти і науки України Ганною Новосад.
Членам Національної ради було представлено виступ молдовських колег (організація "Lumos") та їх успіхи в впровадженні інклюзивної освіти. Обговорили питання інклюзії в Україні та ситуацію станом на 2019 рік.
Отримали безліч емоцій та інтеркативу на тренінгу про дискримінацію та рівні можливості від представників Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України.
Учасники стратегічної сесії також поглибили свої знання про інклюзію разом з організацією Inclusive Friendly, а також змогли відчути на собі життя незрячих людей разом з квестом від музею "Третя після опівночі".
Також мали цікаву дискусію з Миколою Кулебою та зрозуміли у чому головна цінність інклюзивної освіти не тільки для дітей, а й для вчителів, батьків та інших залучених до цього процесу осіб.
І це був тільки перший, але дуже насичений день стратегічної сесії.
На другий день учасники генерували ідеї, котрі можуть допомогти нам поширити інформацію про інклюзію. А найцікавіші ідеї та пропозиції були презентовані міністерці освіти і науки України Ганні Новосад.

Фотогалерея