Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


В період з 09 по 20 вересня 2019 року в інституті проведено семінар за професійною (сертифікатною) програмою з підвищення кваліфікації керівного складу органів публічної влади Вінницької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей


Під час семінару проведено заняття за актуальною тематикою, а саме:
- Забезпечення ефективності управлінської діяльності в органах публічної влади: взаємозв’язок ідеології, технології і стилю;
- Закони лідерства;
- Бюджетна децентралізація як один із напрямків реформування влади в Україні;
- Управління людськими ресурсами в органах місцевої влади: проблеми, зміст і завдання;
- Боротьба з корупцією в органах публічної влади;
- Оптимізація функцій і повноважень органів публічної влади в контексті реформування державного управління в умовах сьогодення;
- Етична інфраструктура публічної служби;
- Методика і технологія оцінювання ефективності управлінської діяльності;
- Громадянські компетентності у професійній освіті державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування;
- Норми сучасної української мови в управлінській діяльності: професійний аспект;
- Оптимізація комунікативної діяльності в управлінській сфері: практичні аспекти НЛП та профайлінгу тощо.
В роботі семінару взяли участь кращі викладачі інституту.
З метою практичного спрямування процесу підвищення кваліфікації кадрів протягом семінару проведено чимало занять за інтерактивною формою за участю відомих тренерів, практиків, керівників органів влади та інших установ.
Так, за участю сертифікованого тренера-психолога, засновника Центру лідерства «Вершина» Володимира Кірова проведено тематичні дискусії «Маніпуляція – як метод управління. Як протидіяти маніпуляції? Здорова атмосфера у колективі – запорука його позитивного іміджу» та «Управління конфліктами: конструктивне вирішення конфліктів». Про досвід становлення Визирської об’єднаної територіальної громади в рамках «круглого столу» слухачам розповідали голова Визирської об’єднаної територіальної громади Лиманського району Одеської області Валерій Стоілакі, його перший заступник Олександр Токменінов та начальник фінансового відділу Наталія Сивак. Про роль громадськості у забезпеченні сталого розвитку територій йшлося під час «круглого столу», який провели голова Одеської обласної Ради Миру, Керівник регіонального представництва в Одеській області Міжнародної торгової палати Таміла Афанасьєва та Доброславський селищний голова Лиманського району Одеської області Людмила Прокопечко.
Про основні принципи роботи представника органу публічної влади із ЗМІ та методи формування кредиту довіри до представника органу публічної влади в рамках науково-практичної конференції, що проводилася на базі редакції газети Одеської обласної ради «Одеські вісті» слухачам розповідали члени Національної спілки журналістів України, телеведучий телерадіокомпанії А1, Gtv, GNews Сергій Антонов та головний редактор газети Одеської обласної ради «Одеські вісті» Іван Шевчук.
У роботі семінару також взяли участь представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в південних областях, кандидат військових наук, старший науковий співробітник, депутат Одеської обласної ради Олександр Остапенко; представники Громадського Руху «Віра. Надія. Любов» Ольга Костюк та Єлизавета Левіна; директор Південного регіонального центру страхового фонду документації Анатолій Короткін; директор Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Віталій Кольцов.
Велику зацікавленість викликало заняття за участю заступника керівника апарату Одеської державної адміністрації Миколи Бішляги, в рамках якого спікер розповів присутнім про адміністративну складову політики децентралізації та досвід Одещини у реалізації цієї найпотужнішої реформи.
За результатами навчання та складання екзамену у формі тестування учасники навчання за професійною програмою отримали відповідні свідоцтва.
Слухачі високо оцінили рівень організації та проведення семінару та подякували керівництву, викладачам та організаторам за цікаву, актуальну та корисну інформацію, яка буде використовуватися у подальшому при виконанні посадових функцій.

Фотогалерея