Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


В інституті відбувся Всеукраїнський семінар в рамках конференції «Одеса. Рішельє. Форум»

25 вересня в інституті відбувся Всеукраїнський семінар за участі регіональних та обласних ЦППК, закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку магістрів в галузі знань «Публічне управління та адміністрування», служб управління персоналом міністерств та інших ЦОВВ. Захід відкрили надихаючими промовами Володимир Купрій, перший заступник Голови НАДС та Віра Чмига, директор Генерального департаменту з питань професійного розвитку державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування НАДС.
Семінар було відкрито циклом доповідей на тему «Впровадження освітніх інновацій у системі професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад». З цього питання доповідали: Микола Іжа, директор ОРІДУ НАДУ при Президентові України; Віталій Малащенко, в. о. директора Української школи урядування; Іван Лопушинський, завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету, Наталя Наулік, начальник відділу підвищення кваліфікації державних службовців органів прокуратури Національної академії прокуратури України та Олексій Рябоконь, заступник голови Асоціації об'єднаних територіальних громад, голова Пирятинської об'єднаної територіальної громади. Кожна з доповідей викликала жваве обговорення: тема є вкрай актуальною в епоху розвитку інформаційного суспільства.
З питань гендерної політики виступили Галина Мещерякова, програмна координаторка ООН «Жінки в Україні»; Наталія Чермошенцева, національна консультантка ООН «Жінки з питань ґендерної рівності та реформ» та Марина Шаповал, національна експертка Проекту «Ґендерно-орієнтоване бюджетування в Україні».
Після перерви учасники семінару розподілились по робочим секціям. У першій секції «Сучасні підходи щодо забезпечення якості підвищення кваліфікації» із доповідями взяли участь Володимир Купрій, перший заступник Голови НАДС; Наталія Гнидюк, експерт Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» та Зоя Гаркавенко, заступник директора – керівник тренінгового центру Української школи урядування. Також досвідом професійної підготовки державних службовців поділились: Володимир Ємельянов, директор Інституту державного управління Чорноморського національного університету ім. П. Могили; Світлана Липовська, начальник відділу підвищення кваліфікації кадрів Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України; Сергій Лукін, директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій при Київській обласній державній адміністрації та В'ячеслав Шарий, завідувач кафедри державної служби, публічного адміністрування та політології Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Цікавим досвідом навчання публічних службовців у Польщі поділився Кшиштоф Гвуц, директор Малопольської школи публічного управління.
У другій секції «Роль служб управління персоналом у професійному розвитку державних службовців» взяли участь Віра Чмига, директор Генерального департаменту з питань професійного розвитку державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування НАДС; Андрій Гук, менеджер Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні»; Олена Михайлова, начальник відділу розвитку персоналу та кадрового менеджменту Департаменту роботи з персоналом та організаційного розвитку Міністерства фінансів України; Галина Мещерякова, програмна координаторка ООН «Жінки в Україні»; Наталія Чермошенцева, національна консультантка ООН «Жінки з питань ґендерної рівності та реформ» та Наталія Гнидюк, експертка Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні». Під час роботи секції Віра Чмига звернула увагу учасників на звіт про результати визначення потреб у професійному навчанні державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування у 2019 році.



Фотогалерея