Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


13 вересня 2019 року

Представники Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України: доцент кафедри публічного управління та регіоналістики, заступник голови Громадської ради при Одеській облдержадміністрації к.держ.упр., доцент Степан Давтян, доцент цієї ж кафедри, заступник голови Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення к.політ.н., доцент Андрій Крупник та аспірантки кафедри: начальник відділу аналітичної роботи і комунікацій апарату Одеської обласної ради Алла Орлова та директорка Департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва взяли участь у одноденних регіональних обговореннях проведених у форматі круглих столів присвячених стандартам якості та належному врядуванню для організацій громадянського суспільства (ОГС). На заході було майже 100 представників ОГС та органів влади, які займаються розвитком організацій та формуванням внутрішньої політики.
Офіс Координатора проектів ОБСЄ в Україні спільно з Офісом Президента України та Міністерством молоді та спорту України у рамках проекту «Зміцнення спроможності Уряду України та організацій громадянського суспільства ефективно співпрацювати» проводить в містах Одеса, Дніпро, Львів, Харків, Вінниця з метою обговорення заходів щодо зміцнення довіри між органами влади та організаціями громадянського суспільства; започаткування публічного діалогу щодо впровадження стандартів якості та належного врядування в діяльності організацій громадянського суспільства на основі існуючих міжнародних практик.
Вітаючи учасників, представник Офісу Президента України Володимир Максимович та представниця Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні Ольга Озьорна наголосили на головній меті заходу: через публічний діалог визначити шляхи зміцнення довіри між органами влади та ОГС на основі впровадження у їх діяльність стандартів якості та належного врядування. Ці стандарти, розроблені на основі кращого міжнародного досвіду, були презентовані учасникам заходу. Потім по тематичних групах відбулось обговорення ключових питань у форматі «світового кафе».
Зокрема, директорка Українського форуму благодійників Поліна Нюхіна модерувала дискусію на тему: "Етичний кодекс для ОГС", менеджерка з комунікацій та організаційного розвитку ІСАР «Єднання» Наталія Климова модерувала обговорення питання розбудови системи якісного управління ОГС, а представниця Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні Ольга Озьорна провела у групах обговорення питання про внутрішні та зовнішніх комунікацій ОГС.
Під час обговорення питань порядку денного круглого столу Степан Давтян акцентував увагу на необхідності включення до тексту рекомендацій круглого столу питання удосконалення чинної нормативно-правової бази щодо реалізації питання зміцнення довіри між органами влади та організаціями громадянського суспільства та запропонував шляхи реалізації поставленої мети.
Андрій Крупник не лише взяв активну участь в обговоренні вказаних питань і надав чимало слушних пропозицій, а і як член Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України особисто спілкувався з представником офісу Президента та вищезазначеними спікерами з актуальних питань розбудови громадянського суспільства. Зокрема, він наголосив на необхідності продовжувати громадський та урядовий моніторинг реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства не тільки на регіональному рівні, а й на рівні територіальних громад. Він також висловив думку щодо необхідності комплексного удосконалення усієї нормативно-правової бази, яка забезпечує участь громадськості у процесах управління та вирішення місцевих питань.
Наразі відбувається перезавантаження державної політики на всіх рівнях і напрямках. Тому проведення в регіонах України такого масштабного обговорення питань, які хвилюють громадськість та спрямовані на створення належних умов для розвитку ОГС, є дуже важливим.



Фотогалерея