Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Загальні збори зі слухачами 1 року заочної форми навчання факультету публічного управління та адміністрування


05 вересня 2019 року в інституті відбулась зустрілась шведської письменниці, докторки філософії, докторки економічних наук, професорки літератури, завідувачки кафедри університету Седертьорн та відомої феміністки Ебби Вітт-Браттстрьом зі студентами інституту. Гостем та співорганізатором заходу виступив Голова правління громадського фонду «Фундація прав людини» Евген Фомин.
Протягом зустрічі гостя розповіла про перешкоди, з якими справлялась протягом своєї кар’єри та подолання стереотипів, які панували у європейському науковому світі у минулому столітті: свого часу Ебба стала першою жінкою-професором у Седертьорні та дванадцятою науковицею у Швеції.
Також під час зустрічі літераторка презентувала свою останню працю: історично-філософський очерк «Рев історії: я не людина», у якому аналізує та обмірковує еволюцію образу жінки у мистецтві (зокрема – у літературі) протягом розвитку європейської цивілізації.
Легка подача матеріалу, цікаві приклади із життя Ебби Уітт-Браттстрьом спонукали присутніх до відвертого спілкування та жвавої дискусії.
Захід організований відділом комунікацій за підтримки деканатів факультетів та бібліотеки інституту.

Фотогалерея