Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


24 – 25 травня 2019 року


24 – 25 травня 2019 року в рамках Фестивалю науки відбувся виїзд кафедри публічного управління та регіоналістики, під час якого було проведено круглий стіл на базі Вінницької міської ради за участі представників виконавчих органів Вінницької міської ради, науковців та підприємців м. Вінниця на тему: «Конвергенція інструментів публічного управління та бізнес-адміністрування на рівні міст обласного значення».
В ході «круглого столу» представники кафедри публічного управління та регіоналістики висвітлили низку важливих проблемних питань зближення бізнесу та влади. Так, завідувачка кафедри, д.держ.упр., професор Приходченко Л.Л. представила науково-педагогічний колектив та охарактеризувала загальні засади окресленої тематики; професор кафедри, д.держ.упр., професор Саханєнко С.Є. окреслив ключові перспективи розбудови співпраці влади та бізнесу; доцент кафедри, к.політ.н., доцент Крупник А.С. закцентував увагу на важливості розширення координаційної взаємодії та підвищенні рівня чутливості до запиту громад; доцент кафедри, к.держ.упр., доцент Давтян С.Г. та старший викладач кафедри Липовська С.А. висвітлили роль кадрового забезпечення як фактору ефективної комунікації влади та бізнесу; доцент кафедри, к.держ.упр., доцент Попов М.П. підкреслив важливість не лише наукового супроводу, а й підвищеного рівня чутливості до потреб бізнесу та громади в ході комунікації.
Представниками бізнесу також було презентовано ключові аспекти проектів, з приводу яких вони потребують підтримки місцевої влади та наукового консультування.
Директор Департаменту економіки та інвестицій Вінницької міської ради, магістр державного управління Погосян В.В. презентував напрацювання міста у частині конструктивної співпраці влади та бізнесу та впровадження бізнес-інструментів у публічний сектор. Так, в рамках презентації кращих практик було висвітлено питання створення індустріальних парків та інструменти залучення інвесторів, комунікаційні майданчики та маркетингові технології, специфіку реалізації проекту створення муніципального інноваційно-технологічного парку.
Також відбулося підписання Меморандуму про приєднання до Регіональної платформи (мережі) випускаючих кафедр з підготовки службовців органів публічної влади. Так, у малому залі засідань Вінницької міської ради, на завершення «круглого столу» завідувач кафедри публічного управління та регіоналістики, д.держ.упр., професор Л.Л. Приходченко і завідувач кафедри управління та адміністрування Вінницького КЗ «Академія неперервної освіти», професор, доктор педагогічних наук, заслужений вчитель України, відмінник освіти Н.В. Василенко підписали Меморандум та узгодили шляхи подальшої співпраці.
Крім того, викладачі кафедри відвідали Вінницький індустріальний парк, офіс «Вінницької транспортної компанії», трамвайне депо та музей трамваю, Немирівську ОТГ. В приміщенні актової зали відбулося конструктивне спілкування щодо успішних кроків Немирівської ОТГ з часу її утворення та перспектив її подальшого розвитку. Також було надано консультаційну та методичну допомогу, передано практичні та методичні розробки науковців кафедри. Та було здійснено виїзд на територію с. Стрільчинці, де розташоване аграрне підприємство з вирощування екологічно чистих ягід. Засновник підприємства, магістр державного управління Є. Черепанов провів екскурсію підприємством та розповів про успіхи і особливості діяльності, висвітлив специфіку співпраці з місцевою владою, підкреслив важливість інвестування у розвиток аграрного бізнесу та його роль у розвитку вітчизняних сіл, територіальних громад.

Фотогалерея