Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Всесвітній день електрозв’язку та інформаційного суспільства


В цьому році 17 травня відзначається 50 річниця Всесвітнього дня електрозв'язку та інформаційного суспільства, який святкується щорічно з 1969 року.
Відзначення 17 травня Всесвітнього дня електрозв’язку та інформаційного суспільства було встановлено Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2006 року. Генеральний секретар ООН закликав держави-члени ООН направити максимум зусиль на створення вільного та безпечного інформаційного суспільства, підвищувати безпеку і зміцнювати довіру до інформаційно-комунікаційних технологій.
Зазначена дата підкреслює прискорення темпів розвитку і величезні можливості цифрових технологій. Ця дата вважається професійним святом усіх, хто присвятив себе роботі з найбільш технологічними напрямками, незалежно від сфери діяльності. Таким чином Об’єднані Нації визнали велике значення інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), і – особливо – важливість праці тих сотень тисяч людей, що займаються цією важливою роботою.
Історично дата 17 травня нагадує про підписання в Парижі 1865 року першої міжнародної Телеграфної конвенції та створення Міжнародного телеграфного союзу. На той час телеграф був не менш революційним засобом зв’язку, ніж Інтернет – для періоду на межі ХХ-ХХІ століть.
Кожного року Міжнародний союз електрозв'язку (МСЕ) визначає основну тему наступного року. Наприклад, рік 2018 проходив під гаслом «Забезпечити позитивні результати .використання штучного інтелекту для всіх». Цього року особливу увагу буде приділено темі подолання розриву в стандартизації.
Розробка міжнародних стандартів є однією з принципових засад місії МСЕ як спеціалізованої установи Організації Об'єднаних Націй в області ІКТ. Стандарти МСЕ допомагають прискорити досягнення цілей в галузі сталого розвитку засобами ІКТ.
Тема 2019 року дасть членам МСЕ і інших основних зацікавленим сторонам можливість зосередитися на перспективах:
• участі країн, що розвиваються в процесах розробки стандартів МСЕ;
• розширення прав і можливостей місцевих експертів в процесі стандартизації на національному, регіональному та міжнародному рівнях і
• сприяння застосуванню міжнародних стандартів в країнах, що розвиваються.
Майбутні стандарти 5G, особливо в поєднанні зі штучним інтелектом, забезпечать роботу додатків в цілому ряді нових областей, які ми скоро будемо сприймати як належне - від безпілотних автомобілів до більш безпечних і розумних міст.
Стандарти МСЕ забезпечують функціональну сумісність, відкривають глобальні ринки і стимулюють інновації та зростання. Вони потрібні і в розвинених, і в країнах, що розвиваються.