Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Проведено «круглий стіл» за ініціативою Генерального консульства Туреччини в Одесі


23 квітня 2019 року в інституті було проведено «круглий стіл» «Ключові принципи зовнішньої політики Туреччини в контексті глобальних та регіональних викликів» організований спільно з Генеральним консульством Турецької Республіки в Одесі. На заході були присутні: директор інституту Микола Іжа, Генеральний консул Туреччини в Одесі Садін Айїлдиз, заступник директора Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС Євгенія Габер, начальник відділу протоколу та взаємодії з дипломатичними установами Департаменту інвестицій, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Одеської облдержадміністрації Катерина Марченко, а також науково-педагогічні працівники, аспіранти, слухачі та студенти інституту. Модератором «круглого столу» була в. о. начальника відділу міжнародного співробітництва Наталія Нефьодова.
Вітальним словом захід відкрив директор інституту Микола Іжа, який привітав гостей та відзначив актуальність тематики. Директор також наголосив, що участь в міжнародних науково-комунікативних заходах за участю дипломатів надає можливість молодим українським державним службовцям та менеджерам отримувати нові знання, що сприятимуть розвитку співпраці та взаємодії між нашими народами. В свою чергу пан Садін Айїлдиз подякував за запрошення та підкреслив, що Генеральне консульство і надалі сприятиме розвитку українсько-турецьких відносин в освітній сфері. Також з вітальними промовами виступили Євгенія Габер та Катерина Марченко, які привітали представників дипломатичної установи з національним святом.
Основним спікером заходу виступив пан Садін Айїлдиз, який під час проведення «круглого столу» презентував матеріали щодо ключових принципів зовнішньої політики Турецької Республіки. Зокрема, Генеральний консул розповів про гуманітарну політику та ініціативи, що реалізовуються, керівництвом держави, які є запорукою досягнення миру та злагоди.
Після презентації дипломата між учасниками заходу почалась жвава дискусія, тематика якої набуває особливої актуальності в непрості для нашої держави часи. Проведення «круглого столу» також викликало зацікавленість у ЗМІ, які взяли інтерв’ю в учасників.
По завершенню заходу представники інституту висловили вдячність керівництву дипломатичної установи та сподівання на реалізацію спільних освітніх проектів.

Фотогалерея