Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


15 березня 2019 року


15 березня 2019 року доцент кафедри публічного управління та регіоналістики, к.держ.упр. Давтян С.Г. прийняв участь у засіданні круглого столу в Одеській обласній державній адміністрації щодо реалізації ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» та використання інструментів відкритого урядування в Одеській області. На круглому столі обговорювалися питання підвищення рівня громадської участі у реалізації державної регіональної політики та вирішенні місцевих справ, у тому числі залучення зазвичай усунутих від процесу прийняття рішень соціальних груп населення, покращення якості та ефективності надання адміністративних послуг, забезпечення доступу громадян до новітніх технологій та підвищення рівня їх спроможності використовувати такі технології, а також публічних послуг у сферах освіти, охорони здоров’я тощо.
Заступник голови громадської ради при Одеській обласній державній адміністрації, доцент кафедри публічного управління та регіоналістики ОРІДУ НАДУ при Президентові України Давтян Степан Гургенович – голова правління громадської організації «Нова еліта нації» – асоціації випускників програм публічного управління та адміністрування, державного управління, менеджменту та керівників проектів», разом з членом громадської ради при Одеській ОДА Дагером Салехом Мухамедом – керівником громадської організації «Міжнародний конгрес захисту прав та свобод громадян «Щит», секретарем громадської ради при Одеській обласній державній адміністрації, головою комітету з питань охорони здоров’я, соціальної, сімейної політики, освіти та у справах дітей Ткаченко Людмилою Михайлівною – керівником благодійного фонду «Шлях до свободи» спільно з представниками громадської організації «Аполонія» та «Асоціації учасників АТО Одещини», студентами факультету міжнародних відносин, політології та соціології Одеського національного університету імені І.І. Мечникова представляли на зазначеному засіданні круглого столу інститути громадянського суспільства та під час своїх виступів внесли конкретні пропозиції щодо покращення стану справ.
Модератором громадського обговорення виступив Сенча Сергій Анатолійович, тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління комунікацій та інформаційної політики Одеської обласної державної адміністрації. Слухач першого курсу заочно-дистанційної форми навчання ОРІДУ НАДУ при Президентові України Кисіль Юрій Михайлович - головний спеціаліст відділу комунікацій з громадськістю управління комунікацій та інформаційної політики разом з Дементьєвою Тетяною Миколаївною – заступником директора – начальником управління соціального захисту Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної адміністрації розглянули та проаналізували коло питань щодо підвищення рівня громадської участі у реалізації державної регіональної політики та вирішенні місцевих справ, у тому числі залучення зазвичай усунутих від процесу прийняття рішень соціальних груп населення. Головний спеціаліст відділу управління персоналом та організаційної роботи Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації Галина Олександрівна Лоза, присвятила свій виступ питанням покращення якості та ефективності надання адміністративних послуг у сфері освіти.
Завідувач кафедри електронного урядування та інформаційних систем Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Пігарєв Юрій Борисович, розглянув коло питань щодо реалізації плану дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» у 2018-2020 роках та більш детально зупинився на аналізі цифрових (високих) технологій (блокчейн, великі дані, Інтернет речей (IoT, IoE), штучний інтелект) та їх використанні у публічному управлінні, торкнувся проблематики цифрового перетворення публічного управління та перспективним напрямкам розвитку цифрового врядування, а саме: електронні послуги та відкритих даних. Особливу увагу було приділено економічному потенціалу відкритих даних. Крім того, були розглянути питання щодо забезпечення доступу громадян до новітніх технологій та підвищення рівня їх спроможності використовувати такі технології. Регіональний координатор Програми EGAP (Е-governance for Accountability and Participation) “Електронне урядування задля прозорості влади та участі громади” в Одеській області Копиченко Іван Юрійович розповів про діяльність Програми EGAP в Одеському регіоні та ознайомив з можливостями веб-платформи «Єдина платформа місцевої електронної демократії» e-Dem.

Фотогалерея