Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Студенти інституту взяли участь у постійно діючому лекторії філії Грецької культури м. Одеси


14 березня 2019 року студенти інституту на чолі з доцентом кафедри гуманітарних та соціально-політичних наук Богданом Юрійовичем Ростіяновим відвідали центр Грецької культури м. Одеси. Представники інституту були запрошені на лекцію за темою: «Бургомістри Афанасій Кесоглу і Іван Дестуні в історії Одеси кінця XVIII – початку XIX ст.» доктора історичних наук, професора Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова – Т.Г. Гончарука та співдоповідача – відомого науковця й краєзнавця, автора багатьох художніх і документальних книг про видатних управлінців нашого Південного краю – О.В. Сурилова.
Студенти мали можливість ознайомитись з виставковою експозицією Центру грецької культури, яка змальовує історію і культуру грецького етносу на теренах Одещини. Також у лекції професор Тарас Гончарук розповів проте , як скористались отриманими правами Магдебурзького права керівники тодішнього самоврядування Одеси бургомістри-греки Афанасій Кесоглу та Іван Дестуні, який внесок в історію нашого міста вони внесли.
Особливу активність під час проведення цього науково-комунікативного заходу виявили студенти нашого інституту: Ксель Тетяна, Літінська Єлизавета, Коняшина Валентина, Маргарит Анастасія, Пєнкова Аліна, Шокот Кароліна, Гордіюк Катерина, Згорська Олександра, Кузьменко Дарина, Михайловська Анастасія, Нєнова Діана, Семененко Аріна.
На завершення заходу Богдан Юрійович Ростіянов подякував організаторам за змістовну лекцію, пізнавальну екскурсію залами філії Грецької культури м. Одеси та висловив побажання щодо подальшого співробітництва у напрямку виховання молоді.

Фотогалерея