Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Зустріч з Наталією Мажаровою в рамках спільного освітнього проекту-лекторію з бібліотекою № 1 ім. Е. Багрицького «Відверті розмови за чашкою кави»


До продовження роботи спільного освітнього проекту-лекторію ОРІДУ НАДУ при Президентові України та бібліотеки № 1 ім.
Е. Багрицького «Відверті розмови за чашкою кави» 22 листопада 2018 року пройшла зустріч з Наталією Мажаровою – головою оргкомітету «Вишиванковий фестиваль», власницею магазину брендового вишитого одягу «Фолк Мода».
Відкрила захід завідувач бібліотеки № 1 ім. Е. Багрицького Ірина Гіндіна, яка звернула увагу, що мініатюрна та тендітна красуня Наталя – людина, яка розкриває Одесу по-новому, вже 10 років поспіль разом зі своєю дружньою командою проводять «Вишиванковий фестиваль», змінюючи Одесу, одеситів і стереотипи про наше місто.
Юрист за освітою та громадський активіст за покликом серця – Наталія Мажарова зазначила, що «Вишиванковий фестиваль» став подарунком активної та прогресивної молоді усім одеситам до 18-річчя Незалежності України. Основна місія фестивалю – показати українську культуру одеситам та гостям міста і довести, що Одеса – справді українське місто не лише територіально, а й, перш за все, культурно. Фестиваль є аполітичним та славиться своїми масштабними заходами:
- ВИШИВАНКОВИЙ ЛАНЦЮГ – найдовший ланцюжок людей різного віку, одягнених у вишиванки, чисельність учасників з 2009 по 2018 рік змінювалась із 97 до 3351 людини;
- урочистим підняттям Потьомкінськими сходами гігантського прапора, довжина якого щороку відповідає кількості років Незалежності України;
- багаточисельним написанням диктанту біля пам’ятника Дюку де Рішельє для перевірки своїх знань з української мови.
Крім того, організатори проводять автопробіг вулицями міста, майстер-класи від народних майстрів з усіх регіонів країни, до яких можуть долучитися усі охочі. Гарна музика, дефіле в дизайнерських вишиванках та смачна їжа – це все створює неповторну атмосферу фестивалю, який приваблює людей не тільки з України, а й далеко поза її межами.
Відкриття магазину вишитого одягу «Фолк Мода» стало логічним продовження улюбленої справи, адже вишивка – це дуже яскраво та стильно. Наталія Мажарова поширює вироби бренду патріотичного одягу, який допомагає висловити свою національну ідею і продемонструвати приналежність до великого українського народу.
Представник Центру демократичного розвитку молоді «Синергія» (м. Одеса) Лілія Гричулевич подякувала Наталії за благодійну допомогу дітям з особливими потребами Михайлівській школі-інтернату Саратрського району Одеської області. Побажала упевнено йти вперед до нових цілей, перемог.
Заступник начальника відділу комунікацій Тетяна Фольгіна вручила подяку директора інституту Наталії Мажаровій за вагомий особистий внесок, активну співпрацю з інститутом та спонсорську допомогу у благодійній акції «Стань янголом-охоронцем для дитини», яка проводилася з 02 по 15 жовтня 2018 року.
Атмосфера зустрічі була позитивною та доброзичливою, що налаштовувало присутніх на активну бесіду. За горнятком кави Наталія Мажарова поділилася цікавими та амбітними планами, що змінять наше місто на краще.

Фотогалерея