Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


22 листопада 2018 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбулась урочиста презентація проекту «Старовинна гравюра – національне надбання України».


В презентації взяли участь за участі представники центральних та місцевих органів влади України, керівники дипломатичних представництв зарубіжних країн-партнерів, провідні фахівці вітчизняних бібліотечних та музейних установ, закладів культури, освіти, науки.
Проект Одеської національної наукової бібліотеки, спрямований на збереження та популяризацію культурної спадщини України, введення в науковий обіг документів образотворчого мистецтва, здобув перемогу в конкурсі культурно-мистецьких проектів, проведеному Українським культурним фондом у 2018 році.
Вперше так масштабно представлено результати багаторічної копіткої праці бібліотечних фахівців з наукового опрацювання колекції артефактів. Так, в рамках проекту, втіленого під егідою Міністерства культури України за підтримки Українського культурного фонду, в Одеській національній науковій бібліотеці не лише було здійснено оцифрування понад 600 гравюр XVI-XIX ст. майстрів з Англії, Італії, Нідерландів, Німеччини, України, Франції, але й розроблено сучасний веб-ресурс, який віднині надаватиме вільний онлайновий доступ до оцифрованого надбання – вітчизняних та зарубіжних гравюр XVI-XIX ст., які зберігаються у фонді ОННБ.
Презентацію відвідали в.о. завідувача бібліотеки О.В. Кудрявцева і аспіранти ОРІДУ.

Фотогалерея