Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   В період з 05 по 07 грудня 2017 року відділом підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України було організовано та проведено короткостроковий тематичний семінар «Менеджмент та управлінське лідерство в органах державної влади та органах місцевого самоврядування» з підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування з Вінницької, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей. Відкрили роботу семінару начальник відділу підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України Липовська С.О. та завідувач сектору організації семінарів за державним замовленням Привалова Н.В., які поінформували слухачів про внутрішній розпорядок і напрямки діяльності відділу підвищення кваліфікації кадрів та Інституту в цілому.
   В рамках семінару проведено низку занять, а саме:
   - лекція: «Лідерство – запорука ефективного реформування системи публічного управління»;
   - семінарські заняття: «Підготовка, прийняття та організація виконання управлінських рішень», «Методика і технологія оцінювання ефективності управлінської діяльності», «Політичне лідерство в Україні та світі: виклики сучасності», «З історії місцевого самоврядування Півдня України» та ін.;
   - «круглі столи»: «Управління людськими ресурсами в органах місцевої влади: проблеми, зміст і завдання (на прикладі Южненської міської ради), «Роль лідера у формуванні позитивного іміджу діяльності органів публічної влади»;
   - тренінг: «Формування моделі ідеального державного службовця».
   В рамках семінару в роботі круглого столу взяв участь директор інституту, доктор політичних наук, професор, Заслужений працівник освіти України Іжа Микола Михайлович, який поспілкувався зі слухачами щодо ролі професіоналізації в роботі органів публічної влади.
   У співпраці з керівництвом Южненської міської ради Одеської області було організовано та проведено виїзний семінар-практикум до м. Южне. Основним організатором і модератором заходу виступила Паскаль Людмила Володимирівна – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – начальник фінансового управління Южненської міської ради.
   Паскаль Л.В. розповіла слухачам про стратегію економічного і соціального розвитку міста, інвестиційний клімат та освітньо-культурний потенціал. Разом з Паскаль Л.В. у круглому столі брали участь викладачі ОРІДУ НАДУ при Президентові України Приходченко Л.Л. – завідувач кафедри публічного управління та регіоналістики, доктор наук з державного управління, професор, Колісніченко Н.М. – завідувач кафедри української та іноземних мов, кандидат наук з державного управління, доцент та керівники структурних підрозділів Южненської міської ради, які були готові відповісти на будь-які запитання слухачів. Для учасників семінару також була організована екскурсія новою будівлею Южненської міської ради, стадіоном та колоритними парками й скверами м. Южне.
   Учасники виїзного семінару-практикуму вдячні керівництву Южненської міської ради за високий рівень організації заходу, гостинність та практичну спрямованість процесу підвищення рівня професійної компетентності посадових осіб органів публічної влади.
   За результатами навчання було проведено підсумкове тестування. Всі слухачі семінару успішно склали тест та отримали сертифікати державного зразка.
   З метою методичного забезпечення для слухачів семінару підготовлено та розміщено у «хмарі» навчально-методичні матеріали та практичні рекомендації з актуальних питань, що висвітлювалися на семінарі.
   По завершенні семінару до книги відгуків та пропозицій сектору організації семінарів за державним замовлення відділу ПКК (завідувач Привалова Н.В.) внесено запис:
   «Дякуємо за відмінно організований і проведений семінар з управлінського лідерства. Постараємося ефективно використовувати отримані знання та набуті навички. Бажаємо всього найкращого!…»
Фотогалерея додається.