Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   В період з 12 по 14 вересня 2017 року відділом підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України було організовано та проведено короткостроковий тематичний семінар «Державно-управлінські, економіко-правові та соціально-психологічні аспекти управлінської діяльності» з підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування з Вінницької, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей. Відкрили роботу семінару начальник управління підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України Липовська С.О. та начальник відділу організації семінарів за державним замовленням Привалова Н.В., які поінформували слухачів про внутрішній розпорядок і напрямки діяльності відділу підвищення кваліфікації кадрів та Інституту в цілому.
   В рамках семінару проведено низку занять, а саме:
   - лекція: «Забезпечення ефективності управлінської діяльності в органах публічної влади: взаємозв’язок ідеології, технології і стилю»;
   - семінарські заняття: «Механізми узгодження державної та місцевих стратегій розвитку. Участь громадськості у формуванні та реалізації стратегії місцевого розвитку», «Методика і технологія оцінювання ефективності управлінської діяльності», «Управління людськими ресурсами в органах місцевої влади: проблеми, зміст і завдання» та ін.;
   - тренінг: «Робота в команді щодо досягнення спільної мети»;
   - «круглі столи»: «Державно-управлінські, економіко-правові та соціально-психологічні аспекти управлінської діяльності крізь призму асоціації України з ЄС», «Оптимізація функцій і повноважень органів публічної влади в контексті реформування державного управління».
   В роботі семінару взяли участь викладачі ОРІДУ НАДУ при Президентові України. З метою практичного спрямування процесу підвищення кваліфікації були запрошені відомі практики та науковці, а саме: Гриневецький Сергій Рафаїлович – український політик, Народний депутат України 3-го, 6-го і 7-го скликання, Бедрега Світлана Миколаївна – директор департаменту фінансів Одеської міської ради та Пукаляк Ілона Олегівна – аташе Представництва МЗС України в Одесі В рамках семінару зі слухачами зустрівся директор інституту, доктор політичних наук, професор, Заслужений працівник освіти України Іжа Микола Михайлович, який зосередив увагу посадових осіб органів публічної влади на необхідності систематичного підвищення рівня професійної компетентності, особливо в умовах сучасних державних реформ.
   Слухачі, серед яких були голова Великолепетиської районної державної адміністрації Херсонської області Кумановська С.С., голова Кривоозерської районної державної адміністрації Миколаївської області Мірошниченко О.В., голова Верхньорогачицької районної ради Херсонської області Нестеренко Г.І., начальник головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Корчака О.С., начальник управління Пенсійного фонду України в місті Вінниці Лоба А.П., сільські голови та інші посадовці високо оцінили рівень організації семінару та роботу професорсько-викладацького складу.
   За результатами навчання було проведено підсумкове тестування. Всі слухачі семінару успішно склали тест та отримали сертифікати державного зразка.
   З метою методичного забезпечення для слухачів семінару підготовлено та розміщено у «хмарі» навчально-методичні матеріали та практичні рекомендації з актуальних питань, що висвітлювалися на семінарі.
   У своїх анкетах оцінки якості процесу підвищення кваліфікації слухачі зазначили: «Процес підвищення кваліфікації проведено на досить високому рівні. Викладацький склад сильний та цікавий…», «Чудове поєднання теорії та практики…», «…Побажання: збільшити термін проведення такого роду навчання».
Фотогалерея додається.