Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   07 червня 2017 року у приміщенні Одеської обласної державної адміністрації відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань розвитку електронного урядування та реалізації спільного проекту "Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади" в Одеській області під головуванням заступника голови - керівника апарату Одеської ОДА Ігоря Ткачука.
   Членами міжвідомчої робочої групи є голова постійної комісії Одеської обласної ради з питань бюджету, фінансово-економічної політики та банківської діяльності, голова постійної комісії Одеської обласної ради з питань транспорту, зв’язку та морегосподарського комплексу, віце-президент громадської асоціації «Електронна Одещина», начальник відділу координації адміністративних послуг та інформатизації облдержадміністрації, начальник управління комунікацій та інформаційної політики облдержадміністрації, представники Головного управління ДМС в Одеській області, управління Держспецзв’язку в Одеській області, Головного територіального управління юстиції в Одеській області, Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, Фонду Східна Європа, Одеської національної академії зв'язку ім. О.С. Попова. Одеський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України представляє завідувач кафедри інформаційних технологій та систем управління Ю. Пігарєв.
   Під час наради було розроблено план заходів щодо реалізації проекту електронного урядування на 2017 рік, а також обговорені проблеми фінансування цих заходів.
   Були розглянуті питання про технічні пропозиції щодо автоматизації роботи "Центру надання адміністративних послуг", створення Регіонального веб-порталу надання електронних адміністративних послуг та розробку реєстрів територіальних громад.
   Також керівником апарату ОДА Ігорем Ткачуком були внесені пропозиції щодо навчання роботі з програмним забезпеченням та організації курсів підвищення кваліфікації держслужбовців у цій сфері.
   Юрій Пігарєв запропонував навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування здійснювати такими напрямками: підготовка за освітньої програмою “Електронне урядування” в рамках магістерської підготовки за спеціальністю “Публічне управління та адміністрування”, підвищення кваліфікації в рамках програми короткострокового тематичного семінару з питань електронного урядування та електронної демократії та модульного навчального курсу з питань електронного урядування.
   Проект електронного урядування реалізується в рамках стратегічного плану голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова на 2017-2019 рр. "Розумний регіон".

Фотогалерея додається.