Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




В період з 14 по 16 березня 2017 року в управлінні підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України проводився короткостроковий тематичний семінар «Етичні засади державної служби» з підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування з Вінницької, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей. Відкрила роботу семінару начальник управління підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України Липовська Світлана Олексіївна, яка розповіла слухачам про внутрішній розпорядок і напрямки діяльності управління підвищення кваліфікації кадрів та інституту в цілому. Під час відкриття семінару слухачів було поінформовано про надання навчальних послуг Інститутом, отримання освіти на різних факультетах, про порядок проведення вступної кампанії та роздано буклети з інформацією про діяльність інституту.
В рамках семінару проведено низку занять, а саме:
- тематичні зустрічі: «Сучасні тенденції децентралізації на регіональному рівні», «Норми ділової поведінки посадовців з питань етики як принцип формування позитивного іміджу діяльності органів публічної влади», «Психофізіологічний відбір персоналу: етична складова», «Практика використання методів психологічного впливу в процесах управління», «Боротьба з корупцією в органах публічної влади»;
- «круглий стіл»: «Створення мотиваційного клімату в колективі органу публічної влади»;
- практичне заняття: «Публічний виступ в діяльності сучасного керівника органу публічної влади»;
- тренінг: «Побудова етично-психологічних взаємовідносин між працівниками в органі публічної влади»;
- лекція: «Політична етика як нормативна структура ідентичності та основа національної єдності».
До проведення занять семінару були залучені кращі викладачі ОРІДУ НАДУ при Президентові України, викладачі інших наших навчальних закладів та наукових установ, а саме: завідувач кафедри української мови Одеського національного університету ім. І.І.Мечникова, доктор філологічних наук, професор, академік академії наук вищої освіти України Ковалевська Тетяна Юріївна; професор кафедри диференційної та спеціальної психології Одеського національного університету ім. І.І.Мечникова, доктор психологічних наук, професор Чернявська Тетяна Павлівна; перший заступник директора державного підприємства «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту», доктор медичних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України Шафран Леонід Мойсейович.
З метою висвітлення актуальних питань децентралізації та реформ в органах публічної влади на регіональному рівні до участі у семінарі була запрошена директор Одеського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», доктор наук з державного управління Молодожен Юлія Борисівна, яка провела зі слухачами тематичну зустріч «Сучасні тенденції децентралізації на регіональному рівні». В рамках заняття Юлія Борисівна відповіла на чисельні питання слухачів.


Відповідно до затвердженого розкладу занять 14 березня в рамках семінару було проведено тематичну зустріч «Стратегія сталого розвитку Україна – 2020: реалізація децентралізації з урахуванням досвіду ЄС. Етика в органах публічної влади». Модератором заняття виступила завідувач кафедри європейської інтеграції ОРІДУ, кандидат історичних наук, доцент, Заслужений працівник освіти України Кривцова Валентина Михайлівна. В роботі цієї зустрічі взяли участь Генеральний консул Румунії в Одесі, доктор економічних наук Еміл Рапча, співробітники Генконсульства Деніса Габор і Світлана Шандру та професор Національної школи політології та державного управління (НШПДУ, м. Бухарест) Жеорже Англіцою. Із головної доповіддю під час заняття виступив професор Жеорже Англіцою, який презентував Румунську раду конкуренції – державну установу, що була створена у 1997 році та налічує близько 300 співробітників. Основною місією цієї організації є забезпечення чесної та прозорої конкуренції на румунському сегменті ринку ЄС. Наприкінці заходу румунський фахівець відповів на численні запитання аудиторії щодо критеріїв відбору до ради конкуренції, складових оплати праці та природи справ, що розглядаються.
Слухачі високо оцінили рівень організації семінару та роботи професорсько-викладацького складу.
За результатами навчання було проведено підсумкове тестування.
Всі слухачі семінару успішно склали тест.
Під час підведення підсумків семінару слухачі отримали сертифікати державного зразка.
З метою методичного забезпечення для слухачів семінару підготовлено та розміщено у «хмарі» навчально-методичні матеріали та практичні рекомендації з актуальних питань, що висвітлювалися на семінарі.
Фотогалерея додається.