Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




14 березня 2017 року Одеський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (ОРІДУ) з робочим візитом відвідали Генеральний консул Румунії в Одесі Еміл Рапча, співробітники Генконсульства Деніса Габор і Світлана Шандру та професор Національної школи політології та державного управління (НШПДУ, м. Бухарест) д-р Жеорже Англіцою.
Гості інституту зустрілися з директором ОРІДУ М. М. Іжею, заступником директора з наукової роботи С. А. Поповим та начальником управління підвищення кваліфікації кадрів С. О. Липовською. М. М. Іжа висловив Генеральному консулу подяку за сприяння у налагодженні професійної співпраці з вищими навчальними закладами Румунії, зокрема – з Університетами Александру Іоан Куза (м. Ясси) та «Нижній Дунай» (м. Галац). Також керівник закладу тепло привітав професора Англіцою, розповів про основні напрямки діяльності ОРІДУ та висловив сподівання на встановлення професійних зв’язків із Національною школою політології та державного управління.
Зі свого боку професор Англіцою подякував за запрошення до інституту від імені керівництва НШПДУ та розповів про діяльність свого навчального закладу, який був створений у 1991 році та наразі налічує 6000 студентів.
Після зустрічі гості інституту взяли участь у круглому столі на тему «Стратегія сталого розвитку Україна – 2020: реалізація децентралізації з урахуванням досвіду ЄС. Етика в органах публічної влади». Модератором круглого столу виступила завідувач кафедри європейської інтеграції ОРІДУ В. М. Кривцова, а учасниками стали слухачі тематичного короткострокового семінару «Етичні засади державної служби», слухачі факультету державного управління та науково-педагогічні працівники інституту. У своїй вступній промові В. М. Кривцова привітала гостей та наголосила на тісній співпраці між інститутом та Генеральним консульством Румунії в Одесі. Також з привітальним словом до учасників звернувся Еміл Рапча, який підкреслив важливість підтримки України у непростий період для держави з боку європейської спільноти та розповів про роботу Генерального консульства з налагодження співпраці між румунськими та українськими регіонами.
Із головної доповіддю під час круглого столу виступив професор Жеорже Англіцою, який презентував Румунську раду конкуренції – державну установу, що була створена у 1997 році та налічує близько 300 співробітників. Основною місією цієї організації є забезпечення чесної та прозорої конкуренції на румунському сегменті ринку ЄС. Наприкінці заходу румунський фахівець відповів на численні запитання аудиторії щодо критеріїв відбору до ради конкуренції, складових оплати праці та природи справ, що розглядаються.
Фотогалерея додається.