Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 17 січня 2017 року №4261 «Про встановлення Дня українського добровольця» з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги, турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості сьогодні в Україні вперше відзначається День українського добровольця.
Саме у березні 2014 року добровольці із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки для подальшої участі у воєнних діях. 14 березня 2014 року понад 500 бійців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці під Києвом. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону. Загалом у воєнному конфлікті на сході нашої країни брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них перетворилася на військові частини силових структур, але є й такі, що продовжують залишатися цілком незалежними формуваннями.
Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. Українські добровольці стали гордістю українського народу. День українського добровольця стане однією з основ, на якій будуть зростати і гартуватися нові покоління вільних українців.

З матеріалами Інтернет-сторінок
https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2192122-14-berezna-pamatni-dati.html
https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2158193-ukrainci-14-berezna-vidznacatimut-den-dobrovolca.html