Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




3 березня 2017 року Крупник А.С., доцент ОРІДУ НАДУ при Президентові України, керівник Аналітичного центру Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, взяв участь в організаційному засіданні Робочої групи з питань створення сприятливих умов для формування та інституційного розвитку організацій громадянського суспільства, створеної у складі Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при Президентові України, що відбулося в Адміністрації Президента України під головуванням Заступника Глави Адміністрації Президента Ростислава Павленка та Віце-прем’єр-міністра, Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Генадія Зубка.
На засіданні було обрано співголів Робочої групи. Ними стали заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Павло Мороз та один з активістів ІІІ сектору, керівник програм УНЦПД Максим Лациба, а також було обговорено, уточнено і погоджено план заходів уряду з реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні.
Зокрема, в якості першочергових для прийняття було включено два законопроекти, розроблені Асоціацією сприяння самоорганізації населення: «Про органи самоорганізації населення» (у новій редакції, № 2466) та «Про загальні збори (конференції) членів територіальних громад за місцем проживання» (№ 2467).
Крупник А.С. запропонував передбачити у діяльності Координаційної ради, крім Робочих груп за напрямками реалізації Національної стратегії, створювати тимчасові творчі колективи під вирішення конкретних завдань за участі як членів Координаційної ради, так і залучених експертів. Він наголосив на необхідності вибудувати систему взаємодії Робочих груп та коордради у цілому з регіональними Коордрадами з питань розвитку громадського суспільства, які вже створено в більшості областей та в місті Києві. Ширше практикувати електронні комунікації з членами Коордради. Робити публічні заходи від імені Коордради та передбачити регулярне висвітлення її діяльності у ЗМІ та Інтернет-ресурсах.
Крупник А.С. представив також керівництву АПУ результати моніторингу реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на регіональному рівні, який здійснює Аналітичний центр Асоціації.
Фотогалерея додається.