Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




15 листопада 2016 року відбулась урочиста презентація книги, присвяченої 20-річчю діяльності кафедри філософських та соціально-політичних наук.
У вступному слові завідувач кафедри О.П. Якубовський відзначив ту вагому роль, яку відіграла кафедра в підготовці висококваліфікованих фахівців державного управління та місцевого самоврядування для Південного регіону України на засадах патріотизму, професіоналізму, порядності, демократичних цінностей в контексті світових та європейських стандартів. При цьому значна увага приділялася забезпеченню соціально-гуманітарної підготовки майбутніх управлінців, підвищенню їх філософської та методологічної культури мислення, вихованню навичок та умінь здійснення соціальної та гуманітарної політики держави. До важливої місії також віднесено проведення фундаментальних і прикладних досліджень у сфері суспільно-політичної та соціокультурної політики, підготовка кадрів вищої кваліфікації, забезпечення експертно-аналітичного супроводу процесів вироблення соціальної політики в органах державної влади.
З 20-річчям з дня утворення професорсько-викладацький склад кафедри тепло привітали директор інституту М.М.Іжа, професори Надолішний П.І., Приходченко Л.Л., Ахламов А.Г., ветерани кафедри Савченко Я.А., Росколотько І.Л., Ненов І.Г., Мошак О.В., керівники структурних підрозділів інституту, численні випускники кафедри, представники державних органів і громадськості. В їх виступах підкреслювалось, що за усіма здобутками та досягненнями кафедри стоїть, передусім, відповідальна і професійна праця її викладачів, і що ювілей кафедри – це не тільки добрий привід проаналізувати зроблене, а й подивитися вперед, сформувати нові цілі, нові завдання, шляхи вдосконалення здобутого.
29 листопада 2016 року в рамках роботи Центру інновацій в електронному урядуванні в режимі відеоконференції з Одеською національною академією зв’язку імені О.С. Попова відбулася зустріч з проректором Південноукраїнського національного університету
імені К.Д. Ушинського на громадських засадах з інноваційних та інформаційних технологій, кандидатом технічних наук, доцентом кафедри фізичного та математичного моделювання Євгеном Петровичем Седовим.
У ролі модератора зустрічі виступав завідувач кафедри інформаційних технологій та систем управління Юрій Борисович Пігарєв. Він окреслив проблемне поле напрямків, які пов’язані з Інтернет речами (Internet of Things - IoT).
Євген Петрович Седов зазначив, що у найближчі 10 -15 років до 65 відсотків існуючих професій або зникнуть, або значно змінять перелік вирішуваних завдань. Кожній людині протягом свого життя доведеться 6-7 разів міняти свою професію. Штучний інтелект займе 80 відсотків професій в ІТ-сфері. Широка гама сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, такі як хмарні обчислення, робототехніка, Інтернет речей, великі дані, мобільні технології тощо обіцяють змінити наш спосіб життя і викликати хвилю нових робочих місць. Інтернет речей це сенсори (датчики), дані та послуги у мережі. У загальному сенсі, Інтернет речей потребують використання хмарних технологій та технологій обробки великих даних (аналітика). Хмарні технології (Cloud Computing) мають на увазі оренду послуг і ресурсів для зберігання і обробки даних в глобальній мережі замість власної інфраструктури.
Для реалізації проектів у сфері IoT та навчання за спеціалізацією “Інтернет речей” створена міжвузівська лабораторія «Інтернет речей» - спільний проект Південноукраїнського національного університету
імені К.Д. Ушинського, компаній DataArt, Microsoft та Intel. Євген Петрович запросив фахівців, слухачів та студентів Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України до співпраці у такій цікавій та перспективній сфері як Інтернет речей.
Фотогалерея додається.