Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




В період з 22 по 24 листопада 2016 року в управлінні підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України проводився завершальний відповідно до плану-графіка короткостроковий тематичний семінар «Системні зміни в нормативно-правовій базі щодо формування та виконання місцевих бюджетів» з підвищення кваліфікації 11 державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування з Вінницької, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей. Відкрила роботу семінару начальник управління ПКК ОРІДУ НАДУ при Президентові України Липовська С.О., яка розповіла слухачам про внутрішній розпорядок і напрямки діяльності управління підвищення кваліфікації кадрів та інституту в цілому. Під час відкриття семінару слухачів було поінформовано про надання навчальних послуг Інститутом, отримання освіти на різних факультетах та порядок проведення вступної кампанії.
В рамках семінару проведено низку занять, а саме:
- тематичні зустрічі: «Принципи перерозподілу доходів та видатків у руслі фінансово-бюджетної децентралізації в Україні», «Основні функції, повноваження та організація роботи щодо здійснення ревізій в органах публічної влади», «Оцінювання бюджетних програм в Україні та за кордоном», «Основні аспекти публічних закупівель в Україні», «Нові аспекти формування міжбюджетних трансфертів», «Європейський досвід формування фінансів місцевого самоврядування»;
- «круглі столи»: «Реалізація «Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020»: взаємодія органів публічної влади щодо реалізації власної компетенції», «Реалізація бюджетної політики держави на місцевому рівні. Особливості складання, затвердження та виконання місцевих бюджетів з урахуванням системних змін у нормативно-правовій базі», «Проблематика формування доходної та видаткової частин Державного бюджету – 2017», «Пенсійна реформа в Україні : досвід та перспективи»;
- лекція: «Пріоритети державної політики у сфері протидії легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом».
Заняття проводили викладачі Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України: Голинська О.В., Горячук В.Ф., Давтян С.Г., Осадчук С.В., Саханєнко С.Є. Практичні аспекти заявленої тематики висвітлювали директор департаменту фінансів Одеської міської ради Бедрега Світлана Миколаївна, заступник начальника управління – начальник відділу організації правової роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області Гуртова Аліна Миколаївна та начальник відділу контролю у сфері органів влади, оборони, органів місцевого самоврядування Південного офісу Держаудитслужби Прокопишина Світлана Миколаївна.
В рамках семінару слухачі ознайомилися з новими тенденціями щодо реалізації бюджетної політики держави та європейським досвідом формування фінансів місцевого самоврядування.
За результатами навчання було проведено підсумкове тестування.
Всі слухачі семінару успішно склали тест.
Під час підведення підсумків семінару слухачі отримали сертифікати державного зразка.
З метою методичного забезпечення для слухачів семінару підготовлено та розміщено у «хмарі» навчально-методичні матеріали та практичні рекомендації з актуальних питань, що висвітлювалися на семінарі.
Слухачі високо оцінили рівень організації семінару та роботи професорсько-викладацького складу, про що зазначили у своїх анкетах: «…Пропоную збільшити кількість практичних занять», «…Збільшити кількість годин для практиків», «Дякую за нові знання», «…Дуже дякую за добре підготовлений семінар».
Фотогалерея додається.