Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




19 жовтня в інституті відбувся благодійний ярмарок «Одеські викрутаси». Захід підготовлено студентами, слухачами, співробітниками та випускниками інституту і спрямований на збір коштів для надання благодійної допомоги вихованцям Михайлівської школи-інтернату Саратського району Одеської області.
Привітав присутніх та передав слова вдячності за організацію та підтримку заходу від директора інституту Миколи Михайловича Іжі, перший заступник директора інституту Микола Петрович Попов. Він наголосив на важливості шефської допомоги дітям, які потребують нашої додаткової уваги та турботи.
Підготовка благодійного ярмарку тривала протягом декількох тижнів, а її проведення стало можливим завдяки роботі слухачів та студентів: Віктора Тусика, Анни Драч, Марини Рогожкиної, Анни Стоянової, Анастасії Хрисової, Яни Михайлової, Дар’ї Сусліної, Анастасії Горяшко, Вікторїї Павлішиної, Андрія Різова, Артема Єрьоміна, Костянтина Господаря, Дмитра Беловолова, Кирила Сорокіна, Анастасії Демін, Анастасії Гоцуленко, Дениса Сейка, Сергія Васілішена, Віти Аврамчук, Євгенії Паламарчук, Ярослава Юргілевича та ін..
Вітали та розважали гостей ярмарку незрівняні «Остап Бендер» та «морячка Соня». Справжню атмосферу багатонаціонального одеського колориту вдалось відтворити завдяки вокальним та хореографічним постановам хореографічної студії Центру культури інституту під керівництвом Олени Бурдейної, ансамблю танцю «Дитинство» Одеського міського центру хореографічного мистецтва під керівництвом хореографів Аліни Яковчук та Костянтина Калініченка та маленькій яскравій зірочці – Роману Остаповичу.
У всіх гостей була можливість поласувати смачні національні страви, гарячий шоколад від музею шоколаду та смаколики від слухачів та студентів, які були справжнім витвором мистецтва.
Необхідно підкреслити, що до проведення благодійного ярмарку, який проходе вже вдруге, організатори підходять творчо. Підтвердженням цього є впровадження аукціону, лотами якого були диски з автографами відомих зірок естради. Приємно відзначити, що переможниця Євробачення 2016 – Джамала; переможець телепроектів «Шанс» та «Голос країни 2012» - Павло Табаков; фіналісти «Голосу країни» Тоня Матвієнко та Арсен Мірзоян; переможниця «Голос країни діти 2013» Анна Ткач, а також гурти «Тік» та «Мкгзавребі» (Грузія) – не залишилися байдужими до долі дітей. Хочеться особливо подякувати за відео звернення із закликом не бути байдужими до дітей та долучатися до добрих справ, яке записали для нашого заходу Тоня Матвієнко, Арсен Мірзоян та Оля Сацюк, білоруська співачка. Наші зірки передали не тільки диски з автографами – вони передали найщиріші слова підтримки!
Всі зібрані під час ярмарку кошти призначені для придбання подарунків вихованцям Михайлівської школи-інтернату та, вже традиційного привітання їх зі святом Святого Миколая. Такий виїзд студенти та слухачі інституту організовують восьмий рік поспіль. Варто підкреслити, що збір коштів із року в рік збільшується.
Висловлюємо подяку за підтримку нашим друзям: Одеському міському центру хореографічного мистецтва, колективу бібліотеки № 1 ім. Едуарда Багрицького, Грузинському культурно-освітньому центру «Іверія», та Грузинській школі «Ана-Бана».
Фотогалерея додається.