Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)





16 вересня 2016 року ОРІДУ НАДУ при Президентові України відвідала делегація Університету Віадріна (м. Франфурт-на-Одері, ФРН). До складу делегації входили: професор Тімм Байхельт, професор Кріста Еберт, а також 12 студентів німецького навчального закладу. Візит до України делегація здійснювала у рамках навчальної програми, що фінансується Фондом Конрада Аденауера. Метою програми є надання студентам можливостей безпосередньо ознайомитись із процесом реформ, що тривають в Україні.
З боку інституту участь у зустрічі з німецькою делегацією взяли, завідувач кафедри європейської інтеграції доц. В.М. Кривцова, яка виступила модератором заходу, доцент цієї кафедри Н.І. Кадук, декан факультету менеджменту Ю.В. Євстюніна, завідувач сектору міжнародних зв’язків А.П. Маєв, аспіранти, слухачі факультету державного управління та студенти факультету менеджменту.
На початку зустрічі В.М. Кривцова привітала гостей інституту та висловила сподівання на плідну роботу. Зі свого боку голова німецької делегації щиро подякував за можливість зустрітися з українськими колегами та розповів про свій університет, у якому навчається велика кількість студентів зі Східноєвропейських країн.
Н.І. Кадук виступила з доповіддю на тему: «Обмеження державного суверенітету в Україні, як у країні Східного партнерства», під час якої торкнулася питань взаємовідносин Європейського Союзу з Україною на сучасному етапі, реалізації Угоди про асоціацію та інших двосторонніх документів, адаптації українського законодавства до європейських стандартів.
Професор Байхельт стисло розповів про історію створення ЄС та нові можливості, що відкриваються перед Україною унаслідок розширення об’єднання. Крім того німецький фахівець торкнувся теми Євроскептицизму, який активно підтримується деякими політичними силами у країнах Європи, та у ФРН зокрема.
Після виступів відбулася дискусія, яка здебільшого стосувалася питань підтримки України з боку Європейського Союзу на сучасному етапі та шляхів протидії російській пропаганді у Європі.
На завершення В.М. Кривцова подякувала за організацію цієї зустрічі, у ході якої було обговорено велику кількість актуальних питань, та висловила побажання щодо продовження взаємовигідних професійних контактів з німецьким університетом.
Фотогалерея додається.