Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




   В нашій країні здійснюються важливі для суспільства реформи, одним із завдань яких є формування ефективної системи державного управління на основі історичних традицій нашого народу та найкращого європейського досвіду. Саме від ефективної роботи державних службовців значною мірою залежить дотримання прав і свобод людей, авторитет України як демократичної держави, здатність влади вирішувати актуальні політичні, економічні і соціальні перетворення, благополуччя і добробут людей. «Реформа державної служби разом з децентралізацію, разом з реформою Верховної Ради, разом з впровадженням електронного врядування - все це елементи побудови ефективної системи управління в державі. Наші сьогоднішні проблеми - це наслідок того, що ми досі маємо пострадянську систему управління. Без зміни цієї системи не буде успішної європейської України», - наголосив Володимир Гройсман.
   1 травня 2016 року набув чинності новий закон «Про державну службу», який дав старт комплексному реформуванню системи державного управління. Цим Законом визначено принципи, правові та організаційні засади забезпечення публічної, професійної, політично неупередженої, ефективної, орієнтованої на громадян державної служби, яка функціонує в інтересах держави і суспільства, а також порядок реалізації громадянами України права рівного доступу до державної служби, що базується на їхніх особистих якостях та досягненнях. Закон передбачає такі реформаторські новації: вступ на усі посади державної служби відбуватиметься лише за конкурсом на основі особистих якостей та досягнень кандидатів на посади, виключаються будь-які корупційні механізми при вступі та проходження державної служби, державна служба стане деполітизованою, встановлюється прозора модель оплати праці, розроблена з урахуванням кращого європейського досвіду, запроваджується компетентнісна модель управління людськими ресурсами, оцінювання результатів роботи державних службовців, їх кар`єрна мотивація, підвищуються кваліфікаційні вимоги. Також запроваджується посада секретаря міністерства. Це буде державний службовець вищої категорії, який здійснюватиме управління кадрами, управління міністерством і допомагатиме міністру в його роботі.
   Національна академія державного управління при Президентові України та регіональні інститути як вищий навчальний заклад з особливими умовами навчання здійснює науково-методичне забезпечення діяльності системи підготовки, перепідготовки, спеціалізації та підвищення кваліфікації державних службовців. Пропонуємо для ознайомлення віртуальну виставку навчальної та наукової літератури, яка висвітлює питання адаптації інституту державної служби до світових та європейських стандартів, нормативно-правового регулювання державної служби, реформування системи державної служби, модернізації системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державно-управлінських кадрів, державної кадрової політики на засадах професіоналізму, запобігання та протидії проявам корупції на державній службі тощо.
   В цей день хочеться побажати державним службовцям міцного здоров'я, успіхів і оптимізму, плідних та нових здобутків у виконанні Вашого почесного і відповідального обов’язку на благо України та її народу, здійснення всіх найзаповітніших задумів. Хай супроводжують Вас і Ваші родини мир і злагода, добро і любов, благополуччя і щастя!