Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




    24 травня 2016 року в рамках Фестивалю науки, що проводиться кафедрою державного управління і місцевого самоврядування інституту до Дня науки, відбулася презентація колективної монографії «ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВИЙ МЕХАНІЗМ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ВИБОРЧОГО ПРОЦЕСУ В УКРАЇНІ» (співавтори: Н. Піроженко, Ю.Хромова). Монографія вийшла друком у 2016 р.
   Це перше ґрунтовне дослідження даної теми в Україні, в якому науково обґрунтовано підходи до вирішення актуальної проблеми підготовки та проведення виборів, зокрема вдосконалення організаційно-правового механізму державного регулювання виборчого процесу через забезпечення якісного функціонування Державного реєстру виборців, належне та підконтрольне здійснення фінансування виборів суб’єктами виборчого процесу, підвищення рівня правової культури суб’єктів виборчого процесу, запровадження моніторингу виборчого процесу.
   Під час презентації виступила співавтор монографії - доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування Н. Піроженко, яка поділилися з присутніми враженнями від процесу створення монографії та акцентувала увагу присутніх на найбільш яскравих та змістовних результатах дослідження.
   У процесі презентації викладачі та слухачі долучилися до активної дискусії з обговорення проблемних питань організаційно-правового забезпечення державного регулювання виборчого процесу в Україні. Найбільше зацікавлення учасники виявили стосовно проблеми стану розвитку Державного реєстру виборців, здійснення контролю формування та використання коштів виборчих фондів партій/кандидатів.
   Своїми враженнями та думками щодо презентованої монографії поділилася Приходченко Л.Л., д.держ.упр, професор, завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування, окремо відзначивши своєчасність та ґрунтовність роботи, її важливість у процесі організації та порядку проведення в Україні чесних і демократичних виборів до представницьких органів державної влади та органів місцевого самоврядування згідно з нормами Конституції України та виборчим законодавством.
   Від кафедри державного управління і місцевого самоврядування висловлюємо щиру вдячність всім учасникам за зацікавленість, слушні питання та активну дискусію!
   Науковцям, з ініціативи яких відбувся захід, - кандидату наук з державного управління, доценту Піроженко Н.В. та кандидату наук з державного управління Хромовій Ю.О щиро зичимо творчого натхнення і нових наукових досягнень!

Фотогалерея додається.