Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




    23 травня 2016 року в рамках Фестивалю науки відбувся «круглий стіл» за темою: ««Обговорення шляхів впровадження окремих механізмів взаємодії органів публічної влади держав – членів ЄС в систему місцевого самоврядування в Україні», ініційований працівниками кафедри державного управління і місцевого самоврядування за участю викладачів аспірантів, слухачів інституту.
   Із інформацією про взаємодію органів публічної влади в умовах децентралізації влади виступив модератор «круглого столу» Давтян С.Г., доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування. В обговоренні порушених модератором питань взяли участь завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Приходченко Л.Л.; завідувач кафедри європейської інтеграції Кривцова В.М.; в.о. завідувача кафедри української та іноземних мов Колісніченко Н.М.
   Проблемні питання впровадження окремих механізмів взаємодії органів публічної влади держав-членів ЄС у систему місцевого самоврядування в Україні було обговорено викладачами та слухачами інституту – учасниками навчального семінару, який відбувся 18-22 квітня 2016 р. у м. Варшава (Польща) на базі Національної школи публічного управління (KSAP) за підтримки Польсько-Американського фонду Свободи.
   Так, Кадук Н.І., доцент кафедри європейської інтеграції, виступила із доповіддю на тему: «Особливості функціонування органів публічної влади Республіки Польща крізь призму євроінтеграційних процесів: уроки для України». Семенюк Г.А., аспірант кафедри державного управління і місцевого самоврядування ознайомила присутніх із особливостями адміністративно-територіальної реформи Республіки Польщі в аспекті територіального устрою та поділу. Слухачі першого курсу факультету державного управління: Бондаренко Ю.В. та Марченко К.Г. підготували доповіді на теми: «Головні завдання та джерела доходів окремих рівнів самоврядування в Республіці Польща» та «Взаємодія урядової та самоврядної адміністрації у воєводстві».
   Також під час проведення «круглого столу» було презентовано колективну монографію «Місцеве самоврядування в умовах децентралізації влади», яка вийшла друком на початку травня 2016 року. Автори наукової праці: Саханєнко С.Є., професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування, Молодожен Ю.Б., д.держ.упр., доцент, Давтян С.Г., доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування, Гуненкова О.В., аспірант кафедри державного управління і місцевого самоврядування. Присутні на заході співавтори ознайомили учасників «круглого столу» із основними науковими положеннями, викладеними у монографії.
   Матеріали науково-комунікативного заходу будуть використані викладачами кафедр інституту у процесі розробки варіативних частин навчальних дисциплін спеціальності «Публічне управління та адміністрування»

Фотогалерея додається.