Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




   18 травня 2016 року в Одеському художньому музеї відбулась презентація виставки Івана Марчука «Генотип вольності» на якій були присутні студенти факультету менеджменту та завідувач сектору організаційної та виховної роботи Т.О. Фольгіна.
   Іван Марчук – народний художник України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, член Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва.
   У доробку майстра – близько 5000 картин, котрі знаходяться у галереях та приватних колекціях по всьому світу. Протягом останніх трьох років полотна художника експонувалися переважно за кордоном (Литва, Німеччина, Польща), виконуючи функцію носіїв народної дипломатії й утверджуючи місце України в європейському та світовому культурному просторі.
   В експозиції – близько сімдесяти полотен з шести авторських циклів феноменально широкого творчого діапазону. Більшу частину експонується колекції складуть роботи, які в останні роки демонструвалися винятково за кордоном . Відповідно до рейтингу британської газети «Daily Telegraph», ім'я художника увійшло в список сотні геніїв сучасності створюють багатовимірний образ світу і, випереджаючи час, що визначають напрямки і перспективи розвитку постіндустріальної цивілізації.

Фотогалерея додається.