Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   31 березня 2016 р. доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування, голова Асоціації сприяння самоорганізації населення Крупник А.С. взяв участь у роботі «круглого столу» на тему: «Механізми реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016–2020 роки», який відбувся в Національному інституті стратегічних досліджень (м. Київ).
   У вітальному слові директор НІСД Володимир Горбулін наголосив, що у критичний момент громадянське суспільство зіграло потужну трансформуючу і захисну роль, адже нині нові форми громадянської самоорганізації на крок випереджають готовність і здатність державних органів налагоджувати рівноправне партнерство з громадянським суспільством.
   Затверджена указом Президента Національна стратегія сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016–2020 роки, на думку директора Інституту, є одним з інструментів для змін. Розробка документа, за його словами, відбувалася в умовах повної прозорості і відкритості. Нова Стратегія увібрала в себе кращі напрацювання вітчизняних фахівців, зарубіжні практики та загальновизнані європейські стандарти партнерства між державою та громадянським суспільством.
   У комунікативному заході також були задіяні представники міжнародних організацій, наукових установ, провідних аналітичних центрів, громадських об’єднань. Із доповідями також виступили: заступник Глави Адміністрації Президента України Ростислав Павленко; керівник програм громадської організації «Український незалежний центр політичних досліджень» Максим Лациба; виконавчий директор Фонду «Відродження» Євген Бистрицький; заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема; заступник директора Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю – завідувач відділу Секретаріату Кабінету Міністрів України Наталія Окша; президент Творчого центру ТЦК Любов Паливода; Координатор руху «Сильні громади Донеччини» Валентин Красноперов; Завідувач відділу досліджень громадянського суспільства ГО «Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка» Тетяна Бєльська.
   Голова Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення Андрій Крупник зауважив, що в Стратегії передбачається створення регіональних координаційних рад з розвитку громадянського суспільства. Він запропонував, щоб Координаційна рада допомогла Уряду України ухвалити методичні рекомендації щодо вирішення комплексу питань, серед яких – порядок створення і підходи до формування персонального складу регіональних координаційних рад. Потрібно при цьому враховувати, що це буде не громадська рада, яка сама себе обирає й легітимізує, а спільна справа влади та громади, тому мають бути відповідні інструменти. Слід розробити Положення про таку раду, яке відповідатиме положенню про Координаційну раду, а в складі координаційних рад на регіональному рівні мають бути створені робочі групи з розробки проектів програм сприяння розвитку громадянського суспільства на регіональному рівні та щорічні плани реалізації цих програм відповідно до особливостей регіонів.
   Читати більше - http://www.niss.gov.ua/articles/2197/