Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




   З метою методичного забезпечення для слухачів семінару підготовлено та розміщено у «хмарі» навчально-методичні матеріали та практичні рекомендації з актуальних питань, що висвітлювалися на семінарі.
   17-23 квітня 2016 року відбувся навчальний візит на тему «Польська гміна. Досвід для новостворених громад України» для представників громад Одеської області, який було організовано ОРІДУ НАДУ при Президентові України та Study Tours to Poland Колегії Східної Європи ім. Яна Новака-Єзьоранського.
   Візит відбувався в м. Гданськ та на теренах Поморського воєводства, де учасники ознайомились з адміністративно-територіальним устроєм Польщі, організацією місцевого самоврядування на локальному та регіональному рівні, особливостями розподілу функцій та місцевої фінансово-бюджетної системи, залученням інвестицій, досвідом організації транспортної інфраструктури, науково-технологічних парків та соціального захисту населення.
   Зокрема, відбулись зустрічі з маршалком Поморського воєводства, консулом України у Гданську, війтами гмін Кобильниця, Пуцьк та Нова Корчма, старостою Косцежинського повіту, заступником мера м. Гдиня та іншими посадовими особами органів місцевого самоврядування.
   Делегація також відвідала малі та середні підприємства, школу, дитячий садок, будинок культури, вітрогенератори, систему водоочищення, центр соціального захисту Косценжинського повіту, Померанський центр сільськогосподарських консультацій у с. Любань, Поморський науково-технологічний парк (м. Гдиня), а також Балтійський порт нових технологій (м. Гдиня).
   У рамках культурної програми учасники побували на екскурсії по історичному центру м. Гданськ, в Європейському центрі Солідарності, Будинку культури та науки у м. Варшава.
   За оцінками учасників навчального візиту, зустрічі та візити принесли нові знання, інформацію та корисні контакти, які будуть використані в їх професійній діяльності та в організації співпраці з польськими партнерами.
Фотогалерея додається.
Посилання на відео: