Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   В період з 29 по 31 березня 2016 року в управлінні підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України проводився тематичний короткостроковий семінар за темою: «Формування позитивного іміджу органів публічної влади: основні принципи етики посадовців» з підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування IV категорії посад та осіб, зарахованих до кадрового резерву на ці посади з Вінницької, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей.
   В рамках семінару проведено низку занять, а саме:
   - лекція: «Політична етика як нормативна структура ідентичності та основа національної єдності»;
   - тематичні зустрічі: «Норми ділової поведінки посадовців з питань етики як принцип формування позитивного іміджу діяльності органів публічної влади», «Практика використання методів психологічного впливу в процесах управління», «Побудова етично-психологічних взаємовідносин між працівниками в органі публічної влади», «Стратегія сталого розвитку «Україна – 2020»: можливості та механізми децентралізації влади», «Нові підходи до професійного навчання публічних службовців з метою формування антикорупційної культури»;
   - «круглі столи»: «Імідж органів публічної влади через аналіз підсумків чвертьвікових перетворень на пострадянському просторі», «Демократизація публічної влади: розвиток соціального капіталу, взаємодія органів публічної влади з громадськістю, захист персональних даних», «Методи формування кредиту довіри до представника органу публічної влади. Шляхи формування та підтримки позитивного іміджу місцевої влади на прикладі досвіду Візирської сільської ради»;
   - тренінг: «Створення мотиваційного клімату в колективі органу публічної влади: ділова етика взаємовідносин»;
   - практичне заняття: «Публічний виступ в діяльності сучасного керівника органу публічної влади. Основні принципи роботи представника органу публічної влади із ЗМІ».
   Заняття проводили викладачі Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України Євстюніна Ю.В. – декан факультету менеджменту, ОРІДУ НАДУ при Президентові України, кандидат педагогічних наук; Колісніченко Н.М. – завідувач кафедри українських та іноземних мов ОРІДУ НАДУ при Президентові України, кандидат наук з державного управління, доцент; Крупник А.С. – доцент кафедри державного управління та місцевого самоврядування ОРІДУ НАДУ при Президентові України, кандидат політичних наук, доцент;
   Липовська С.О. – начальник управління підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України; Оганісян М.С. – доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування ОРІДУ НАДУ при Президентові України, кандидат філософських наук, доцент; Пахомова Т.І. – професор кафедри права і законотворчого процесу ОРІДУ НАДУ при Президентові України, доктор наук з державного управління, професор; Саханенко С.Є. – професор кафедри державного управління і місцевого самоврядування ОРІДУ НАДУ при Президентові України, доктор наук з державного управління, професор; Яковлева Л.І. – доцент кафедри філософських та соціально-політичних наук ОРІДУ НАДУ при Президентові України, кандидат політичних наук, доцент. До участі у семінарі було залучено Ковалевську Т.Ю. – завідувача кафедри української мови Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова, доктора філологічних наук, професора.
   В рамках тематичного короткострокового семінару 30 березня
   2016 року з представниками науково-викладацького складу інституту, слухачами управління підвищення кваліфікації кадрів та факультету державного управління проведено зустріч у форматі «круглого столу» на тему: «Імідж органів публічної влади через аналіз підсумків чвертьвікових перетворень на пострадянському просторі», в якому взяли участь директор інституту Іжа Микола Михайлович, відомий український політик, народний депутат України 3-го, 6-го і 7-го скликань Гриневецький Сергій Рафаїлович та доцент кафедри державного та місцевого самоврядування
   Оганісян Михайло Сергійович.
   З метою практичного спрямування процесу підвищення кваліфікації
   30 березня 2016 року проведено виїзний семінар-практикум у Візирській сільській раді Комінтерновського району Одеської області. Модератором зустрічі виступив Визирський сільський голова - Токменінов О.П., який провів з учасниками оглядові візити до індустріального парку iPARK, який реалізується найбільшим приватним портом – Групою морських терміналів ТИС, і являється унікальним прикладом створення сучасного індустріального і логістичного комплексу в Україні; Кінного Дому "Конго", площа якого становить більше 2 га.; дошкільного навчального закладу «Пролісок» та позашкільного центру розвитку дітей – «Дитячий центр творчості пам’яті О.Ставніцера», а також до сільської ради та ЗОШ с. Визирка.
   Під час проведення семінару зі слухачам було проведено роз’яснювальну роботу з питань профорієнтації та умов вступу до Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України на різні факультети.
   За результатами навчання було проведено підсумкове тестування.
   Всі слухачі семінару успішно склали тест.
   Під час підведення підсумків роботи семінару слухачі дали добру оцінку щодо організації та проведення семінару, підкреслили високий професійний рівень підготовки професорсько-викладацького складу інституту.
   За результатами проведення короткострокового тематичного семінару начальник відділу ЦПКК Привалова Н.В. вручила слухачам сертифікати.
   З метою методичного забезпечення для слухачів семінару підготовлено та розміщено у «хмарі» навчально-методичні матеріали та практичні рекомендації з актуальних питань, що висвітлювалися на семінарі.
Фотогалерея додається.