Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   У рамках швейцарсько-української програми “Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади” (ЕGAP) у період з 6 по 11 березня 2016 року доцент кафедри інформаційних технологій та систем управління І.С. Куспляк взяв участь у навчальному візиті до Фінського інституту державного управління HAUS (м. Гельсінкі, Фінляндія).
   Метою навчального візиту було вивчення досвіду Фінляндії з впровадження електронного урядування та електронної демократії, ознайомлення з організацією роботи державної служби, процесом і методиками навчання державних службовців, тенденціями розвитку електронного урядування у Фінляндії, доступу до публічної інформації, застосування дистанційних курсів навчання тощо.
   Згідно з програмою представники з України ознайомились з структурою та завданнями Державної адміністрації Фінляндії на центральному, регіональному та місцевому рівнях, Стратегією розвитку Фінляндії до 2020 року, історією та станом впровадження електронного урядування, інформаційною інфраструктурою електронного урядування, програмами навчання електронному урядуванню публічних службовців, застосуванням інтерактивних та дистанційних курсів, організацією доступу до публічної інформації, впровадженням механізмів відкритого уряду, правовими аспектами електронного урядуванням тощо.
   Зокрема, відбулись зустрічі з радниками Міністерства юстиції та Міністерства фінансів Фінляндії. В школі “Customs School of Finland” було проінформовано про місце Митниці Фінляндії в системі митних органів країн ЄС, її організаційну структуру, основні задачі та роль в сфері державного контролю, проблеми, особливості підготовки тренерів та державних службовців митних органів влади електронному урядуванню.
   Відбулось також відвідування Фінського інституту освіти дорослих, якій є основним центром навчання населення м. Гельсінкі, у тому числі, з питань підвищення готовності до ІКТ та подолання цифрової нерівності.
Фотогалерея додається.