Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


З 16 по 23 серпня 2015 року

Аспірантка кафедри європейської інтеграції Марія Лемець взяла участь у міжнародній Літній Школі «Перспективи демократії, стабільності та європейської інтеграції України: уроки з досвіду Балтійських країн», яка проводилася у містах Тарту й Таллінн (Естонія). Метою проведення школи було надати можливість молодим українцям задуматись над змінами і викликами, які стоять перед Україною в світлі реформ і трансформаційного досвіду Балтійських країн.
Організатором школи виступив Центр досліджень Європейського Союзу та Росії Університету Тарту, керівник якого д-р Пірет Ехін безпосередньо опікувалась усіма заходами.
Школа передбачала цікаву програму, що поєднувала лекції і семінари з візитами до різних державних установ та зустрічами з політиками, державними службовцями і громадськими активістами. Зокрема було розглянуто такі теми:
1) демократія, правосуддя та верховенство права;
2) державотворчі процеси та формування нації в розділених суспільствах;
3) європейська інтеграція, включно з розширенням ЄС та політикою сусідства;
4) фактори, що впливають на безпеку та стабільність як всередині країн, так і на пострадянському просторі (особлива увага була приділена політиці Російської Федерації);
4) трансформаційні процеси, включно з аналізом реформ та досвідом перехідного періоду Естонії, Латвії та Литви.
В Літній Школі взяли участь 30 учасників з України та 20 учасників, які навчаються в естонських вузах, у тому числі іноземні студенти.
Робочою мовою всіх заходів була англійська. Літня Школа відбувалася в Тарту, другому за величиною місті Естонії, де знаходиться найстаріший і найвідоміший естонський університет. Останні два дні Школи учасники провели у Таллінні. Фінансову підтримку проведення Школи забезпечило Міністерство Закордонних Справ Естонії через Програму розвитку і співпраці.
Фотогалерея додається.