Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



    21 травня 2014 року директор інституту Іжа М.М., викладачі, аспіранти та слухачі ОРІДУ НАДУ при Президентові України прийняли участь у науково - практичній конференції за міжнародною участю "Лібералізація візового режиму між Україно та ЄС: хто виграє?". Під час конференції представники ОРІДУ НАДУ при Президентові України приймали активну участь у обговоренні проблем.
    В першій Панелі конференції "Лібералізація візового режиму між Україною та ЄС: перспективи, переваги, ризики" виступили: Керівник відділу політики Представництва Європейського Союзу в Україні Ганнес Шрайбер; Директор Департаменту Європейського Союзу Міністерства закордонних прав України Всеволод Валерійович Ченцов; керівник громадської організації "Європа без бар'єрів" Ірина Миколаївна Сушко. Їх доповіді викликали шквал запитань від представників регіональних інститутів НАДУ, серед яких були викладачі та аспіранти ОРІДУ НАДУ. Запитання стосувались проблем впровадження лібералізації візового режиму, безпеки біометричних документів, зміни міграційних потоків з України в ЄС.
    У другій Панелі конференції "Лібералізація візового режиму між Україною та ЄС: точка зору експертів" виступили: керівник Громадської ініціативи "Європа без бар'єрів" Ірина Миколаївна Сушко; доктор юридичних наук, професор кафедри європейського права Львівського національного університету імені Івана Франка Михайло Миколайович Мікієвич; кандидат юридичних наук, доцент кафедри європейського права Львівського національного університету імені Івана Франка Ірина Михайлівна Яворська.
    З живою емоційною доповіддю виступила кандидат політичних наук, доцент кафедри міжнародних відносин Інституту економіки та міжнародних відносин Ужгородського національного університету Антоніна Дмитрівна Стряпко, яка акцентували увагу на проблемах при лібералізації візового режиму з нелегальними мігрантами в Україні, поширенню випадків подвійного громадянства. Також у дискусію вступив доцент кафедри європейської інтеграції НАДУ Юрій Віталійович Мельник, який акцентував увагу на перевагах та недоліках лібералізації візового режиму як для України так і для ЄС, наголосив на потребі у поступовому спрощенні візового режиму для різних категорій населення України у односторонньому порядку з боку ЄС. Представники ОРІДУ НАДУ при Президентові України взяли активну участь у дискусії.
    Після перерви розпочалась остання, третя Панель конференції "Лібералізація візового режиму та проблеми міграції - досвід сусідів". В цій частині конференції виступив з доповіддю кандидат юридичних наук, Директор Департаменту права Європейського гуманітарного університету, Олег Валентинович Бреський, який висвітлив проблеми та досягнення міграційної політики Литви за 10 років перебування в складі Європейського Союзу. Наступний доповідач, старший аналітик Інституту світової політики Леонід Літра розповів про досвід Молдови щодо лібералізації візового режиму з ЄС та окреслив проблеми міграційної політики. Леонід Літра був членом робочої групи щодо лібералізації візового режиму між Молдовою та ЄС. На основі досвіду доповідач надавав поради, щодо законодавчого забезпечення лібералізації візового режиму в Україні, антикорупційного та міграційного законодавства, запровадження біометричних паспортів та захисту даних.
    Доктор наук з державного управління, доцент, менеджер з моніторингу програм Олена Юріївна Оржель виступила з доповіддю щодо впливу лібералізації візового режиму на співпрацю навчальних закладів України в рамках Угоди про асоціацію.
    За підсумками конференції в НАДУ при Президентові України передбачається видання збірки матеріалів, усіх бажаючих запрошено надсилати матеріали.



Фотогалерея додається.