Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



    6 травня 2014 року в Одеському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (далі - інститут) відбулись урочисті заходи з нагоди святкування 69 річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
   Протягом дня на великому екрані, в холі, транслювалися вітання зі святом та хроніки Великої Вітчизняної війни.
   В інституті працювало та працює 13 ветеранів, серед яких, учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни, учасники Великої Вітчизняної війни (трудовий фонд) та учасники бойових дій у мирний час (гарячі точки).
   Перед початком урочистих заходів всіх ветеранів зустрічали при вході до актового залу студенти та слухачі інституту, які від усього серця вітали ветеранів з цим прекрасним святом та дарували їм квіти.
   На заході були присутні директор інституту, доктор політичних наук, професор, Заслужений працівник освіти України M.М. Іжа, його заступники, члени директорату, співробітники, завідуючі кафедрами, професорсько-викладацький склад, аспіранти, слухачі та студенти, а також гості: радник голови Одеської обласної ради, академік Української академії наук П.П. Липнягов, голова Одеської міської ради ветеранів, генерал-лейтенант - В.А. Добровольський, заступник голови Одеської обласної Ради Миру - В.Н. Шаровський.
   О 14.00 годині розпочався урочистий захід. Першим з Днем Перемоги всіх присутніх привітав директор інституту Микола Михайлович Іжа, який сердечно побажав всім ветеранам міцного здоров'я, душевного тепла, довгих років мирного життя та вручив ветеранам від інституту та профспілкового комітету грошові премії.
   На заході був присутній співробітник інституту, к.і.н., доцент кафедри філософських та соціально-політичних наук Яків Андрійович Савченко, учасник оборони Одеси та штурму Берліна, кавалер трьох орденів "Червоної зірки", орденів "Великої Вітчизняної війни" І та ІІ ступеня, орденів: "За заслуги ІІІ ступеня", "За мужність ІІІ ступеня"; медалей: "За відвагу", "За оборону Одеси", "За визволення Варшави", "За взяття Берліну", "За перемогу над Німеччиною".
   Напередодні урочистого заходу Якову Андрійовичу виповнилось 90 років, у зв'язку з цим прекрасним ювілеєм нашого героя прийшли привітати радник голови Одеської обласної ради, академік Української академії наук П.П. Липнягов та голова Одеської міської ради ветеранів, генерал-лейтенант - В.А. Добровольський та вручити відзнаку Одеської обласної ради.
   На урочистому заході заступник голови Одеської обласної Ради Миру - В.Н. Шаровський, розповів про подвиги, які зробив Яків Андрійович під час Великої Вітчизняної війни, привітав ветерана з ювілеєм, побажав міцного здоров'я, довгих років життя та вручив подяку обласної Ради Миру.
   В залі панувала душевна атмосфера, ведучі розповіли присутнім про нагородні листи Якова Андрійовича та неймовірну біографію героя. В цей день онучка ветерана, аспірантка інституту - Попова Віра заспівала для дідуся його улюблену пісню "Синий платочек".
   Яків Андрійович був надзвичайно зворушений і також поділився з присутніми власними бойовими та післявоєнними спогадами, побажав старшому поколінню здоров'я на довгі і щасливі роки, а молоді - завжди мирного неба над головою.
   Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих, хто загинув під час Великої Вітчизняної війни.
   Урочистості продовжились святковим концертом, підготовленим учасниками Центру культури слухачів, студентів та аспірантів інституту, а також дитячими колективами з Грузинського та Болгарського культурних центрів.
   В цей день прозвучали до болю знайомі пісні, такі як: "Фронтовые подруги", "Ты помни", "Катюша", "Перемога", "Мишка-одессит", "На безымянной высоте", "Пилоты", "День Победы". Танцювальний колектив виконав запальні танці: "Яблучко" та "Смуглянка".
   Виступи учасників концерту неодноразово переривався оплесками та не залишили у залі жодного байдужого.
   Урочисті збори завершилися покладанням квітів до стели "Крила Перемоги" на площі 10 Квітня. На згадку про зустріч було зроблено пам'ятне фото ветеранів та учасників заходу. По закінченню урочистостей для ветеранів було організовано святковий обід.



Фотогалерея додається.