Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   Одеська область відіграє значну роль у розвитку Причорномор'я та країни в цілому. Завдяки зростаючим обсягам виробництва в промисловості, сільському господарстві, напруженій роботі портів і терміналів, область займає провідне місце серед українських регіонів.
   ОдеськаОсобливість економіко-географічного розташування області, сприятливі природно-кліматичні умови, різноманітні природні лікувальні ресурси, наявність піщаних пляжів, розвинута мережа водних, залізничних та автомобільних магістралей обумовлюють розвиток в області сфери туризму і рекреації.
   ОдеськаУ пониззі річок Дуная, Дністеру, лиманів, на морських узбережжях і в шельфовій зоні розташовані унікальні природні комплекси, водно-болотні угіддя, екосистеми, що формують високий біосферний потенціал регіону, який має національне і міжнародне, глобальне значення. Серед природних багатств, які активно використовуються у курортно-рекреаційному господарстві області, важливе місце посідають лікувальні грязі та ропа Куяльницького, Хаджибейського, Шаболотського лиманів, сірчано-водневі, гідрокарбонатні, йодо-бромні та натрієві мінеральні води. Регіон має біля ста природно-заповідних зон, у тому числі державного значення - Дунайський біосферний заповідник, Дунайські та Дністровські плавні, ландшафтний парк "Тилигульський", ботанічний сад Одеського національного університету ім. І.І.Мечникова, парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва, заповідні урочища.
   ОдеськаСвоєрідність туристично-екскурсійного потенціалу області також визначена численними пам'ятками різних часів з відомими історико-культурними заповідниками, пам'ятниками та музеями. Це відомі у світі Одеський національний академічний театр опери та балету, знамениті Потьомкінські сходи, українська Венеція - місто Вилкове, фортеця XII - XV сторіччя в місті Білгород-Дністровському, розкопки античних міст Тіри і Ніконії, пам'ятники культової архітектури в містах Одесі, Ізмаїлі, Рені, Кілії та багато чого іншого.
   ОдеськаВ Одеському регіоні налічується безліч православних, мусульманських, іудейських та католицьких культових споруд. Тут є цікаві палаци та садиби і чимало красивих архітектурних споруд, а також унікальний Дунайський біосферний заповідник. Тільки в Одеській області є система унікальних підземних катакомб та "Українська Венеція". Також багато цікавах пам'яток військової історії різних часів. Це і відголоски російсько Одеська- турецьких війн в м. Ізмаїл, і часів Великої Вітчизняної війни - знамениті катакомби біля с. Нерубайське, а також безліч обєктів на території області та самої Одеси.
   ОдеськаОдеська область одна з небагатьох, що може запропонувати винний туризм. В селищі Шабо, яке ще іноді називають винною столицею Бесарабії, можна відвідати відомий з 1820-х років винзавод, музей, ознайомитись з історією та продегустувати продукцію підприємства.

   За матеріалами Інтернет-сторінок:

   Одеськаhttp://www.touregion.od.ua/?category=21
   http://oseu.edu.ua/ukr-rus/science/files/strategy_2020.pdf
   http://thisisukraine.org/index.php/uk/where-to-go/odeska-obl.html



Презентація додається.