Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   08 листопада 2017 року в інституті було проведено науково-практичний семінар «Протидія кібератакам» у режимі відеоконференції з фахівцями Одеської національної академії зв’язку ім. О.С. Попова та Вінницького національного технічного університету. Метою семінару було розроблення рекомендацій щодо запобігання ураження інформаційно-телекомунікаційних систем в органах державної влади та місцевого самоврядування різновидами вірусу-здирника типу «PSCrypt» з шифрувальними функціями.
   Модераторами заходу виступили з боку ОРІДУ НАДУ при Президентові України – Пігарєв Ю.Б., завідувач кафедри електронного урядування та інформаційних систем та з боку Одеської національної академії зв’язку ім. О.С. Попова – Гапанович Я.В., керівник навчально-виробничого центру підвищення кваліфікації, працевлаштування та виробничої практики.
   У роботі семінару взяли участь співпрацівники відділу дистанційного навчання та інформатизації ОРІДУ НАДУ при Президентові України, слухачі 2 курсу заочної форми навчання магістерської програми підготовки за спеціальністю «Публічне управління адміністрування» спеціалізації «Електронне управління», викладачі Одеської національної академії зв’язку ім. О.С. Попова (кафедри: інформаційних технологій, мереж зв’язку, інформаційної безпеки та передачі даних, телекомунікаційних систем) та Вінницького національного технічного університету (кафедра захисту інформації).
   З доповіддю про заходи щодо запобігання кібератакам та рекомендаціями щодо запобігання ураження інформаційно-телекомунікаційних систем виступили: Дятловський В.В. – начальник управління Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України в Одеській області, Попов В.Л. – заступник директора департаменту інформації та зв’язків з громадськістю Одеської міської ради, викладачі Одеської Національної академії зв’язку ім. О.С. Попова Корчинський В.В., Кільдишев В.Й., Севастєєв Є.О., Йона Л.Д., Голєв Д.В., Кочетков О.М.,
   Онацький О.В., Павлюченко О.С., Батура К.А. На численні питання викладачів та студентів Одеської Національної академії зв’язку ім. О.С. Попова відповіли В.В. Дятловський, В.Л. Попов та Ю.Б. Пігарєв.
   Під час проведення заходу були розроблені рекомендації щодо запобігання ураження інформаційно-телекомунікаційних систем на базі яких буде розроблена пам’ятка користувача у сфері захисту інформації.
Фотогалерея додається.