Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   У семінарі, який проведено на виконання п.5 плану-графіка підвищення кваліфікації посадових осіб органів місцевого самоврядування Одеської області на 2017 рік, затвердженого розпорядженням голови Одеської обласної ради від 12 травня 2017 року № 216/2017-ОР «Про організацію навчання та підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування Одеської області у 2017 році», взяли участь 23 секретаря сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад, об’єднаних громад, старост Одеської області.
   Відкрила роботу семінару начальник управління підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України (далі – Інститут) Липовська С.О., яка поінформувала слухачів про внутрішній розпорядок і напрямки діяльності відділу підвищення кваліфікації кадрів та Інституту в цілому.
   В рамках семінару відбулося виїзне практичне заняття в Одеському центрі розвитку місцевого самоврядування, яке було проведено директором Одеського центру розвитку місцевого самоврядування Молодожен Ю.Б. та Гуненковою О.В. - експертом з децентралізації Одеського центру розвитку місцевого самоврядування. Під час зустрічі було підбито підсумки реформи об’єднання громад за 2017 рік та перспективи на 2018 рік.
   Заняття проводилися у формі тематичних зустрічей, під час яких активно обговорювалися такі актуальні теми: «Порядок реєстрації місця проживання, перебування осіб», «Запобігання та протидія торгівлі людьми. Повноваження комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації», «Порядок формування архівних документів», «Роль і місце Контактного центру Одеської області в Національній системі опрацювання звернень до органів виконавчої влади», «Профілактика стресів. Психологічні технології стресостійкості», «Дотримання вимог трудового законодавства в органах місцевого самоврядування», «Порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування», «Виявлення та захист прав дітей, які залишилися без батьківського піклування», «Риторичні технології ефективної комунікації».
   З метою практичного спрямування процесу підвищення кваліфікації були запрошені практики: Беккер Т.П. - директор Контактного центру Одеської області; Бондарчук Н.М. – заступник начальника відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Одеській області; Рєпнова Т.П. – доцент кафедри психології та загальнонаукових дисциплін Одеського інституту Міжрегіональної академії управління персоналом, кандидат психологічних наук; Кузнецова С.Г. - начальник відділу соціально – правового захисту дітей служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації; Мазуренко А.Д. - провідний спеціаліст відділу з питань нотаріату Головного територіального управління юстиції в Одеській області; Мамай П.М. - підполковник, начальник сектору по роботі з іноземцями та адміністративного впровадження штабу Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України; Савицька О.Ю. - завідувач Третьої одеської державної нотаріальної контори; Успенська Г.Б. - начальник відділу формування Національного архівного фонду та діловодства Державного архіву Одеської області; Шилова А.В. - заступник директора Департаменту надання адміністративних послуг Одеської міської ради - начальник управління правового та інформаційно-документального забезпечення – адміністратор.
   Декан факультету менеджменту та бізнес-технологій, доцент кафедри регіональної політики та публічного адміністрування Інституту, кандидат педагогічних наук – Євстюніна Ю.В. познайомила слухачів з риторичними технологіями ефективних комунікацій, а старший викладач кафедри державознавства і права Інституту - Долгіх Н.П. розповіла про дотримання вимог трудового законодавства в органах місцевого самоврядування.
   За результатами навчання було проведено підсумкове тестування.
   Всі слухачі семінару успішно склали тест.
   Під час підведення підсумків роботи семінару слухачі висловили глибоку вдячність керівництву відділу ПКК за високий та професійний рівень організації семінару, відзначили підготовку професорсько-викладацького складу інституту.
   За результатами проведення короткострокового тематичного семінару начальник управління ПКК Липовська С.О. вручила слухачам сертифікати державного зразка про підвищення кваліфікації.
   З метою методичного забезпечення для слухачів семінару підготовлено та розміщено у «хмарі» навчально-методичні матеріали та практичні рекомендації з актуальних питань, що висвітлювалися на семінарі
Фотогалерея додається.