Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   31 жовтня 2017 року директор інституту М. М. Іжа, доцент кафедри гуманітарних та соціально-політичних наук Л. В. Курносенко та завідувач сектору міжнародних зв’язків А. П. Маєв на запрошення Генерального консульства КНР в Одесі взяли участь у круглому столі на тему: «19-й з’їзд КПК: Китай та зовнішній світ». На захід було запрошено представників вищих навчальних закладів м. Одеса, журналістів та відомих науковців, які цікавляться китайською проблематикою.
   На початку круглого столу Генеральний консул КНР в Одесі Чжао Сянжун виступила з доповіддю, у якій поінформувала присутніх про підсумки 19-го з’їзду Комуністичної Партії Китаю, що проходив в Пекіні з 18 по 24 жовтня 2017 року. Китайський дипломат підкреслила, що завдяки реалізації політики реформ та відкритості її країна досягла значних успіхів за останні десятиріччя. Так великого прогресу було досягнуто у боротьбі з бідністю, подоланні корупційних явищ, залученні іноземних інвестицій, розвитку високотехнологічних галузей промисловості. Особливо було підкреслено той факт, що Китайська Народна Республіка вибудовує свої відносини з іншими країнами на основі мирного співіснування та поваги до суверенітету і територіальної цілісності.
   Після виступу генерального консула відбулася дискусія, в ході якої усі бажаючи могли висловити свої думки щодо заявленої проблематики, та поділитися своїми враженнями від знайомства з Китаєм. Зокрема, М. М. Іжа у своєму виступі наголосив на тому, що великою мірою, успіхи КНР обумовлені працьовитістю китайського народу та відповідальним відношенням до своїх обов’язків кожного працівника. Також керівник ОРІДУ НАДУ при Президентові України зазначив, що у Китаї створено ефективну систему підготовки та підвищення кваліфікації управлінських кадрів, розвитку якої держава приділяє велику увагу.
   Після завершення круглого столу усі його учасники подякували пані Чжао Сянжун за запрошення та чудову організацію заходу.
Фотогалерея додається.