Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


26 лютого 2020 року в інституті відбулася тематична зустріч організована спільно з Об’єднаним конгресом азербайджанців України (далі – ОКАУ), що присвячена вшануванню пам’яті жертв трагедії в азербайджанському місті Ходжали. Під час заходу було розглянуто питання щодо важливості впровадження політики мультикультуралізму, толерантності та інших аспектів щодо мирного співіснування між народами.

У заході взяли участь директор інституту Микола Іжа, голова ОКАУ в Одесі Намік Гаджиєв, Генеральний консул Турецької Республіки в Одесі Садін Айїлдиз, голова Одеської обласної організації Національної спілки журналістів України Юрій Работін, представники органів публічної влади, громадських організацій, національно-культурних товариств та засобів масової інформації, а також працівники відділу міжнародного співробітництва та відділу комунікацій закладу.

Вітальним словом відкрив конференцію директор інституту, який підкреслив важливість проведення діалогу з метою запобігання збройним конфліктам у світі. Під час заходу, модератором якого був член ОКАУ Фазіль Аскеров, учасники провели короткий екскурс в історію Кавказу, розповіли про першопричини конфлікту в Нагірному Карабасі та його трагічні наслідки в місті Ходжали в 1992 році. Аудиторії також було продемонстровано новий документальний фільм «Азербайджанці в Ходжали», відзнятий фондом Гейдара Алієва. Усі присутні вшанували пам'ять невинних жертв хвилиною мовчання.

У ході азербайджансько-української тематичної зустрічі розгорнулася дискусія стосовно шляхів вирішення міжетнічних конфліктів та можливих способів примирення, за результатом якої сторони запропонували різні інструменти щодо запобігання подібним трагедіям. Всі учасники висловили сподівання на проведення подібних заходів у майбутньому.

Фотогалерея