Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


10-11 травня 2019 року


Завідувач кафедри публічного управління та регіоналістики, проф., д.держ.упр. Приходченко Людмила Леонідівна взяла участь у X Теоретико-методологічному семінарі за міжнародною участю та VII Міжнародного конкурсу молодих науковців «Архетипіка і публічне управління: стратегії сталого розвитку в умовах цивілізаційних зрушень», що відбувся у Національному університеті «Львівська політехніка» (м. Львів).
Організаторами ювілейних заходів стала Національна академія державного управління при Президентові України, Національний університет «Львівська політехніка», Інститут економіки і прогнозування НАН України, Інститут соціальної та політичної психології НАПН України, Всеукраїнська асамблея докторів наук з державного управління, Українська технологічна академія та Українське товариство сприяння соціальним інноваціям.
Програмні рамки наукового форуму були визначені проблематикою публічного управління, пов’язаної з кризою глобальної системи міжнародної безпеки, радикальними змінами, що їх зазнаватиме у середньостроковій перспективі світовий безпековий простір, та виробленням нових підходів до забезпечення безпеки і стабільності сталого розвитку.
Метою зібрання стало об’єднання на засадах методології соціальної архетипіки міждисциплінарних зусиль представників соціально-гуманітарного знання навколо вирішення теоретичних і практичних проблем публічного управління, пов’язаних із змінами, що переживає світовий безпековий простір, та вироблення нових підходів до забезпечення безпеки і сталого розвитку.
Теоретико-методологічний семінар пройшов у форматі панелей пленарної сесії: «Новітні виклики системі колективної безпеки. Національна та міжнародна безпека. Європейська безпека і Україна», «Стратегії сталого розвитку: глобальний, регіональний, локальний виміри». У ході третьої панелі учасникам заходу представили переможців конкурсу молодих науковців 2019 року, які оприлюднили головні ідеї своїх наукових робіт.
Професор Едуард Андрійович Афонін, професор кафедри публічної політики та політичної аналітики Національної академії, науковий керівник теоретико-методологічного семінару 2019, презентував результати багаторічних теоретичних і моніторингових досліджень Української школи архетипіки (1992-2018), які концептуалізовано в авторській монографії «Українське диво. Від депресії до соціального оптимізму». У загальній дискусії, що пройшла з застосуванням методики групових обговорень «Двовимірна динамічна мережа» Тараса Плахтія і була присвячена осмисленню механізмів регуляції проблем миру, безпеки, інтеграції та взаємодії в сучасному – Постмодерному світі, учасники семінару обговорили актуальні питання сталого розвитку в умовах цивілізаційних зрушень.
Також у рамках заходу у Шевченківському гаї пройшов майстер-клас гри на старовинних музичних інструментах та майстер-клас "Символ Української школи архетипіки на склі".
Організатори і учасники дискусії отримали цікаві і змістовні відповіді на проблемні питання щодо стратегії сталого розвитку в умовах цивілізаційних зрушень.
Матеріали X Теоретико-методологічного семінару за міжнародною участю та VII Міжнародного конкурсу молодих науковців «Архетипіка і публічне управління: стратегії сталого розвитку в умовах цивілізаційних зрушень» розміщено у спеціальному випуску 2019 року фахового журналу «Публічне врядування», збірнику наукових праць переможців і кращих авторів Сьомого міжнародного конкурсу молодих науковців і другому цьогорічному номері фахового журналу «Український соціум».